Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Uncategorized

Drie keer meer openlijke LGBT-atleten op spelen Tokio

Simon Segers

Op de Olympische Zomerspelen van Tokio zijn minimaal 181 atleten openlijk LGBT-mensen, ruim drie keer meer dan op de vorige Spelen in 2016. Volgens Outsports, een website die holebi’s in de sportwereld volgt, een teken van groeiende acceptatie.

Op de Spelen in Londen in 2012 waren 23 atleten openlijk holebi. In 2016 in Rio de Janeiro waren dit er reeds 56. Volgens Outsports gaat het op de lopende spelen over niet minder dan 181 atleten die zich identificeren als LGBT, ruim een verdrievoudiging op vijf jaar tijd.

“Groeiende acceptatie”

“Het aantal LGBT-atleten die openbaar uit de kast zijn gekomen in Tokio is groter dan het aantal van het aantal in alle voorgaande Spelen, Zomer- en Winter-, gecombineerd” , aldus de website. “De massieve toename in dit aantal is een reflectie van de groeiende acceptatie van LGBT-mensen in de sportwereld en de maatschappij als een geheel.”

De 27-jarige Britse Tom Daley is een schoonspringer dien een gouden medaille won in Tokio. Hij is openlijk homoseksueel en deelt dit ook met de wereld. “Ik voel me ongelofelijk trots dat ik een homo ben en tegelijk een Olympische kampioen. Wanneer ik jonger was dacht ik nooit iets te zullen bereiken omwille van wie ik ben. Dat ik nu een Olympische kampioen ben toont dat je alles kan bereiken”, aldus de atleet.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

1 gedachte over “Drie keer meer openlijke LGBT-atleten op spelen Tokio”

Plaats een reactie

Delen