Gilles Verstraeten (N-VA). Foto Photonews

Ook oppositielid Gilles Verstraeten (N-VA) is tevreden met het akkoord

Uncategorized

N-VA vraagt spoedzitting commissie Gezondheid voor Brussel

Wijnand Meeus

N-VA wil graag een spoedzitting van de commissie Gezondheid om Brussel uit het ‘coronamoeras’ te trekken. De vaccinatiecijfers liggen daar beduidend laag en daar wil de oppositiepartij dringend iets aan doen.

“Afgelopen jaar, begin augustus, vroeg ik om een spoedzitting van de commissie Gezondheid naar aanleiding van de coronacijfers die lelijk huishielden in Brussel. Dat werd toen weggelachen“, klinkt het bij Brussels parlementslid Gilles Verstraeten (N-VA). Opnieuw roept N-VA op iets te doen aan de coronasituatie in het hoofdstedelijk gewest. Ditmaal in verband met de vaccinatiegraad. Niet alleen in vergelijking met Vlaanderen maar ook in vergelijking met ander Europese grootsteden scoort Brussel erg slecht.

Daarnaast hekelt de partij ook de thematiek van de terugkerende reizigers. Zo komen bijvoorbeeld veel besmette reizigers terug uit Marokko wat de situatie in Brussel alleen maar kan verergeren. “Ik hoop dat de commissie de oproep deze keer wel ernstig neemt”, klinkt het verder. “Het is hoog tijd om in te grijpen en alle neuzen in dezelfde richting te zetten. Gedaan met excuses inroepen. Er kunnen nog veel vaccinweigeraars overtuigd worden. Hoe, waar en wanneer moet nu onderwerp uitmaken van een spoedzitting. Alle hens aan dek om Brussel uit het coronamoeras te trekken dus.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

7 gedachten over “N-VA vraagt spoedzitting commissie Gezondheid voor Brussel”

  1. Heeft N-VA nog niks geleerd van de plandemie de laatste 18 maand?
    Heeft N-VA al ooit met kritische wetenschappers gepraat? Domweg blijven praten over vaccinaties is misdadig. Waar is de kritische geest van N-VA gebleven?

  2. Spoedzitting?
    In grootstad Antwerpen heeft N-VA nooit een spoedzitting op de been gebracht omtrent de coronasituatie met de avondklok.
    “Exact 20 corona-besmettingen zijn er in 2000 Antwerpen”, zo liet burgemeester Bart De Wever optekenen in het VTM-nieuws.
    Dan denkt een mens: moet je daarvoor dan een ganse centrumstad gaan platleggen en een avondklok voor de stad én de ganse provincie instellen…?
    Gouverneur Cathy Berx legde de provincie Antwerpen een avondklok op en haalde daarmee de internationale media. No mercy.
    “Ik zie ook geen enkele marge in een democratie om ambtenaren zonder democratische legitimiteit vrijheidsbeperkende maatregelen te laten nemen zonder ooit verantwoording af te leggen aan een verkozen vergadering…” (Citeer Tweet Hendrik Vuye)

Plaats een reactie

Delen