Mouslim Aboubakarov (foto Twitter)

Uncategorized

Ontsnapte gevangene wordt internationaal gezocht

Wannes Neukermans

Mouslim Aboubakarov, de Russische gevangene die woensdag uit de Gentse gevangenis ontsnapte, staat Europees geseind. Hij kon woensdag op een heftruck kruipen en via de muren of het dak ontsnappen. Hij zat een straf van twaalf jaar uit voor onder meer gijzeling met foltering.

De Rus werkte in de gevangenis en kon op die manier in de buurt van de poort raken. Door middel van een heftruck, die binnen de gevangenis aanwezig was, kon de gevangene over de muur klauteren of zo via een dak wegvluchten. Mogelijk werd de gedetineerde gisteren op het dak van de gevangenis gezien, maar dat kon het parket niet bevestigen.

De politie verspreidde gisteren al een opsporingsbericht. Sinds vandaag staat de man ook internationaal geseind. Het is niet duidelijk of de voortvluchtige hulp krijgt of over wapens of een voertuig beschikt. In het belang van het onderzoek geeft het parket geen toelichting over het lopend onderzoek. De politie zet alle middelen in om de ontsnapte gevangene te vinden.

De 40-jarige Rus zit al sinds 2012 in de gevangenis en moest een celstraf van tien tot vijftien jaar uitzitten voor verschillende diefstallen met geweld, wapenbezit en gijzeling met foltering.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

3 gedachten over “Ontsnapte gevangene wordt internationaal gezocht”

  1. Onvoorstelbaar !! ” Hij kon in de buurt van de poort geraken” ?! Een bol van 20kg aan zijn been en hij geraakt nergens op !. Hij kon over de muur klauteren, wat is dat voor onzin. Diefstallen met geweld, wapenbezit en gijzeling met foltering !! Ik heb hier nog wat eieren liggen. Ze kunnen die ermee onder leggen.

Plaats een reactie

Delen