Wit-Russisch president Loekasjenko (rechts)

Uncategorized

10.000 migranten wachten in Wit-Rusland hun kans af de EU te bereiken

Wannes Neukermans

Aan de grens tussen Wit-Rusland en Polen wachten er meer dan 10.000 vluchtelingen op toegang tot de Europese Unie. Dat meldt de Poolse douane.

Volgens de generaal-majoor van de Poolse douane helpt de Wit-Russische president Loekasjenko met zijn beleid migranten om de grens met zijn EU-buurlanden te bereiken. Zo zouden er afgelopen weekend zo’n 367 migranten tegengehouden zijn die illegaal de grens wilden oversteken.

Uit interviews blijkt dat de meeste migranten Frankrijk en Duitsland willen bereiken. “Heel wat migranten willen naar hun broers, zussen of andere familie, maar wisten niet dat de Poolse grens hen nog in de weg stond”, aldus de generaal-majoor.

De regeringen van Litouwen, Letland en Polen beschuldigen Wit-Rusland ervan migranten die de EU proberen te bereiken actief te helpen. Loekasjenko zelf dreigde daar eind mei mee, in reactie op verscherpte EU-sancties tegen de voormalige Sovjetrepubliek.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

1 gedachte over “10.000 migranten wachten in Wit-Rusland hun kans af de EU te bereiken”

  1. Alle illegale migranten die men in Letland , Lithauwen , Polen of Ukraine kan oppakken terug over de Wit Russische grens zetten . Een koekje van eigen deeg , het zal rap gedaan zijn .

Plaats een reactie

Delen