Duitse klimaatactivisten misbruiken noodoproepen voor valse meldingen: "Het klimaat is in nood"

Illustratiebeeld. Shuttterstock

Uncategorized

Brandweer met stenen bekogeld in Brussel

Pieter Van Berkel

De Brusselse brandweer is afgelopen nacht met stenen bekogeld in Neder-over-Heembeek, toen ze uitrukten voor een brand aan de Versailleslaan.

De brandweer werd rond halfeen ’s nachts opgeroepen voor brandende vuilniscontainers aan de Versailleslaan. Toen de brandweerlui ter plaatse kwamen, werden ze door een tiental personen bekogeld met stenen en andere projectielen.

De brandweerlui moesten bijstand vragen aan de politie om hun werk te kunnen doen, zegt woordvoerder Walter Derieuw. “De brandweerlui zijn teruggekeerd naar hun voertuig en hebben de plaats verlaten”, zegt de woordvoerder. “Ze hebben vervolgens een beroep gedaan op de politie om de omgeving te beveiligen alvorens het vuur te blussen.”

De brandweer tilt zwaar aan de feiten. “We zullen een klacht indienen en ons desgevallend burgerlijke partij stellen”, zegt Derieuw. Er vielen geen gewonden en de schade is gering. Naar aanleiding van de feiten zal er extra politie aanwezig zijn in de wijk.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

10 gedachten over “Brandweer met stenen bekogeld in Brussel”

  1. als er geen direct gevaar is voor de omgeving , waarom de moeite dan nog doen , waarom risico lopen op gevaar van eigen leven , waarom ? Dit duid op pure provocatie en uitlokking , dus laat dat gewoon branden als het op is stopt dat wel .

  2. Een nog steeds groeiend probleem dat in Europa om zich heen greep (Engelse steden, Nederlandse steden), nog steeds om zich heen grijpt (Parijs en andere Franse steden) en meer en meer om zich heen aan het grijpen is (België en Duitsland). Of het overgewaaid is uit de V.S. in het bijzonder New York, weet ik niet, maar daar had men met dit soort “problemen” te kampen, gedurende de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw. Een notoire hotspot was de arme, criminele, uitzichtloze wijk South Bronx. Brandweer werd drie op de vier keer vals gewaarschuwd, opgewacht door “jongeren”, dag en nacht, en bekogeld met onder meer brandende grote ijzeren afvalbakken. Kleinere kinderen klommen op de ladderwagen en moesten er vanaf getrokken worden. Er verscheen een legendarisch boek over een brandweerkazerne in het gebied, geschreven door brandweerman Dennis Smith, getiteld “Report from Engine Co. 82”. In het boek wordt, naast tal van andere dingen, deze problematiek aangekaart en beschreven hoe men uiteindelijk tot een oplossing kwam. Aan politiebescherming hoefde men in de Bronx South destijds niet vaak te denken, die waren continu overbelast, net als de ambulancedienst, zodat de brandweer ook in moest staan voor de verzorging van gewonden en zelfs doden. Zeer leerzaam boek.

  3. Ik begrijp waarom hetero blanke mannen die het met meritocratie gemaakt hebben in het leven, geagiteerd zijn door een grote rode wagen die veel lawaai maakt en hun rust komt verstoren. Daarom gooien ze stenen maar vervolgd zullen ze nooit worden, want ook de rechters door VB benoemd zijn hetero blanke mannen. Only in Belgium.

  4. Allochtoon racisme tegen blanke brandweermannen. De media en de politiek plegen struisvogelpolitiek. Politieke correctheid oblige. Laten we de rollen eens omdraaien: gekleurde brandweerlui worden met stenen bekogeld door autochtonen (blanke jongeren). Kunt u zich de hysterie in de media en bij de Vivaldi politici voorstellen? Dan zouden de liberalen de staat van beleg afkondigen en het leger de brandweer laten begeleiden of drones inschakelen. België het land waar blanke politici/overheid blanke burgers discrimineren.

  5. Luk,oude,blanke hetero mannen met een rollator om 1 uur ’s nachts.Die lijden aan slapeloosheid.De anderen leven op ons kosten en leven zoals de kakkerlakken,die komen buiten als het donker is.

  6. Deze Paars-groen regering is nog erger dan die onder Verafstoodt, maar dat lag in de lijn van verwachtingen. Trouwens Open Bld is al JAAAAREN als Vazal voor PS in Brussel mee verantwoordelijk voor deze “misère”

Plaats een reactie

Delen