Dries Van Langenhove (Photonews)

Dries Van Langenhove (Photonews)

Uncategorized

Onderzoek naar Parijsreis van Van Langenhove afgesloten zonder gevolg

Pieter Van Berkel

Het onderzoek naar de reis van Kamerlid Dries Van Langenhove naar Parijs is afgesloten zonder gevolg. Van Langenhove nam daar deel aan een betoging tegen de ontbinding van Génération Identitaire op een moment dat niet-essentiële reizen verboden waren.

Van Langenhove reisde op 20 februari naar Parijs om deel te nemen aan een betoging tegen de geplande ontbinding van Génération Identitaire, de Franse evenknie van Schild & Vrienden. Het Kamerlid kreeg kritiek van minister van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) omdat de reis volgens haar niet essentieel zou zijn – op dat moment waar niet-essentiële reizen verboden. Kamervoorzitster Eliane Tillieux (PS) vond dan weer dat Van Langenhove niet kon terugvallen op zijn parlementair mandaat.

Het parket van Halle-Vilvoorde laat nu weten dat het onderzoek onvoldoende bewijzen naar voren heeft gebracht dat er een misdrijf werd gepleegd. Het dossier is zonder gevolg afgesloten.

Van Langenhove voelt zich in het gelijk gesteld en haalt uit naar Verlinden en Tillieux. “Minister Verlinden viel volledig uit haar rol en sprak zich als minister uit over dit individuele feit. Ze zei dat ik de maatregelen had gebroken. Ook kamervoorzitster Tillieux meende me op de vingers te moeten tikken. Ze krijgen nu beiden ongelijk, mijn aanwezigheid was gewettigd”, aldus Van Langenhove.

“Ik zou me niet hebben laten tegenhouden mochten de regels mijn aanwezigheid niet hebben toegelaten, want voor de vrije meningsuiting opkomen is onze plicht, maar het is toch goed dat minister Verlinden en kamervoorzitster Tillieux op hun plaats worden gezet”, besluit het Kamerlid. “Ik had gelijk.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

8 gedachten over “Onderzoek naar Parijsreis van Van Langenhove afgesloten zonder gevolg”

  1. En het onderzoek naar mvr Verlinden toen ze deelnam aan de sportieve proeven bij de politie of de foto in het park van brasschaat waar ze rug tegen rug zit met een ander persoon zonder mondmasker toen dit nog verplicht was met een afstand van 1,5 m zo kunnen we er nog wel een paar uitpikken dus waarom word daar geen gevolg aan gegeven ?

  2. Weer met belastinggeld gesmeten om Dries in een slecht daglicht te stellen… sukkelaars die voor de traditionele partijen aka zakkenvullers stemmen, open uw ogen niet gedwongen uw portefeuille!

  3. Zoals meestal had/heeft Dries weer gelijk. Verlinden en Tillieux op hun plaats gezet.
    Men denkt nog altijd dat Dries een student is die ondoordachte beslissingen neemt. Ook de MSM heeft zich daar al aan mispakt.

  4. Weer een typisch voorbeeld hoe de politici aan “politiek” doen: de overgrote meerderheid zijn advocaten, en ze kennen dus maar één ding: babbelen, babbelen en nog eens babbelen zonder echt iets zinnig te zeggen. En natuurlijk belastinggeld verspillen aan nutteloze “rechtzaken” en “onderzoeken” in hun zoektocht om tegenstanders een hak te zetten. Regeringen zijn volledig misgroeide instituten geworden die mijlenver staan van de oorspronkelijke bedoelingen: het volk zijn vertegenwoordigers laten kiezen om het volk bij te staan en te leiden. Misschien toch beter terug naar een triumviraat of een “verlicht” despoot ? Maar dat moet dan natuurlijk een iemand -een 3tal- zijn dat niet corrupt is/wordt, en niet alleen voor zichzelf zorgt… geen mens dus… Een supercomputer ? Maar wie gaat die dan “correct” programmeren ? Zucht… mensen zijn onmogelijke wezens…

  5. Blijven doorvechten Dries. Uiteraard gemakkelijker gezegd dan gedaan. Maar toch je niet laten intimideren door het poco wereldje van politici, journalisten en rechters. Je bent geen nazi, geen racist, je komt samen met anderen op voor onze cultuur, tradities, normen en waarden. Vlaanderen heeft mensen zoals jou nodig. Succes.

Plaats een reactie

Delen