Donald Trump (Shutterstock)

Donald Trump (Shutterstock)

Uncategorized

Trump zoekt toenadering tot religieuze kiezers

Sonja Dahlmans

Voormalig Amerikaans president Donald Trump (Rep.) heeft samen met een groep religieuze leiders een nieuwe religieuze adviesraad opgericht.

De nieuw opgerichte adviesraad zou bedoeld zijn om de band met zijn conservatieve christelijke kiezers nieuw leven in te blazen. Trump is zeer populair bij Amerikaanse conservatieve evangelische christenen. Naar eigen zeggen was zijn motivatie om de Amerikaanse ambassade in Israël naar Jeruzalem over te plaatsen ook ingegeven om die specifieke doelgroep te plezieren.

Het gerucht gaat dat deze nieuwe adviesraad een stap is in een nieuwe campagne van Trump voor het Witte Huis in 2024. De nieuwe religieuze adviesraad werd aangekondigd door Trump’s spirituele adviseur, Paula White. Zij is de dominee die het gebed leidde tijdens de inauguratie van Trump in januari 2017 en zij is momenteel als evangelist op de Amerikaanse televisie te zien. De twee kennen elkaar van het populaire televisieprogramma The Apprentice. De religieuze adviesraad zou de strijd aan willen binden met wat de Republikeinen de ‘anti-geloofsagenda’ van de huidige president Joe Biden noemen.

Ook president Biden probeerde tijdens de verkiezingscampagne de stemmen van religieuze Amerikanen te winnen; hij ging voor de stemmen van de Amerikaanse moslims. Zo sprak Biden destijds bij een bijeenkomst van ‘Million Muslim Votes’, een platform om het islamitische deel van het electoraat naar de stembus te krijgen. Tijdens de verkiezingen daarvoor, in 2016, hadden moslims van alle religieuze groepen in de Verenigde Staten de laagste opkomst.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

5 gedachten over “Trump zoekt toenadering tot religieuze kiezers”

  1. Waar Trump zijn stemmen zoekt bij te spekken tegen 2024 maakt op zich niet zoveel uit.
    Zijn tegenstanders zullen hem het (politieke) leven blijven zuur maken.
    Het uitbrengen van het boek door een journaliste van de Washington Post waarin de generaal beweerd dat Trump het plan had China nucleair aan te vallen is daar het perfecte voorbeeld van.
    Persoonlijk zou ik mijn stem geven aan een president die de conservatieve christelijke waarden verdedigd , dan aan eentje die naar moslim stemmen hengelde.

  2. de liberals,hier vld-ers,die zich democraten noemen maar de helft van de Vlamingen in een CS steken,zullen er alles blijven aan doen om The President Trump te blijven beschadigen.Ik zal gisteren sleepy joe strompelen op een podium,ik kreeg haast medelijden met hem,en dit moet de VS besturen,arm America

  3. Alle geesten die zich beroepen op God blijken behept met fanatisme om oorlog te voeren voor het veroveren van het Gouden kalven. Maw oorlog is big business voor de plutocratie waarvan de hoofdzetel in New York (Wall street) ligt naar verluidt.

  4. tja: wat kunnen we nog wel geloven deze tijd ? Als het waar is dat Trump een nucleaire aanval op China wilde laten uitvoeren is hij een gevaarlijke gek. Indien niet ben ik het eens met je stelling: beter Christelijke waarden steunen dan naar moslim steun zoeken.

Plaats een reactie

Delen