Frank Vandenbroucke - Photonews

Binnenland politiek

Vandenbroucke: “Mensen die zich niet laten vaccineren, mag je rustig vrijheden ontzeggen””

Wim De Smet

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) vindt dat mensen die zich niet laten vaccineren dan ook maar enkele vrijheden moeten ontzegd worden. De minister zei dat in de studio van Terzake.

Vandenbroucke reageert daarmee op eerdere uitspraken van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. Hij had de invoering van een coronapas in Brussel een “mislukking van het Brusselse coronabeleid” genoemd. Volgens Bouchez is een coronapas een “valse vrijheid” omdat mensen die zich niet laten vaccineren dan het leven moeilijk wordt gemaakt.

Beperkingen

Vandenbroucke is het daar niet mee eens. “Mensen die zich niet laten vaccineren mag je heel rustig een aantal vrijheden ontzeggen”, zegt hij. “Als je je niet wil laten vaccineren, dan moet je bereid zijn om je elke dag te laten testen als je op café gaat en dat gaat binnenkort geld kosten. Iemand die zich niet wil laten vaccineren mag je een aantal beperkingen opleggen ter bescherming van de samenleving die zich wél laat vaccineren.”

Nog volgens Vandenbroucke moet de coronapas dringend worden ingevoerd in Brussel, maar hij wijst er op dat ook in Antwerpen de vaccinatiegraad een flink stuk lager is dan in de omliggende gemeenten. “We moeten de Antwerpenaren niet beschuldigen, we moeten hen helpen om waar mogelijk een tandje bij te steken”, klonk het.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Wim De Smet (°1970, Asse) was meer dan 20 jaar dienst als journalist bij Het Laatste Nieuws. Hij is altijd op zoek naar nieuws.

35 gedachten over “Vandenbroucke: “Mensen die zich niet laten vaccineren, mag je rustig vrijheden ontzeggen”””

 1. Mensen die ooit crimineel waren mogen nu ook nog vervolgd worden!!!!!
  Krapuul 1ste klas en uit de zwarte hoed getoverde spelt de les aan normaal en niet communistisch denkende mensen!!!!!! In wat voor een wereld moeten mijn kinderen opgroeien.

 2. Een Minister van Volksgezondheid die vindt dat iedereen, ook tegen zijn wil, moet gevaccineerd worden met een experimentele virusbestrijder! Dit kan toch niet meer. Laten we met zijn allen deze man en zijn partij bij de volgende verkiezingen onder de kiesdrempel duwen.

 3. Mij een zorg ik ga toch nooit uit. Maar ik vind wel dat VDB moet aftreden want hij is niet verkozen. Ik wacht trouwens nog altijd op de trug betaling van mijn 250€ minstens aan maskers die niet helpen. Trouwens wie moet er hier eigenlijk bang zijn ik of de gevaccineerde? Bij zij die gevaccineerd zijn zie je die symptomen niet bij mij wel. Ik denk dat het gevaarlijker is om een groep superverspreiders samen te zetten dan niet gevaccineerde mensen om nieuwe varianten te kweken. Trouwens vaccinatie betekend niet dat je niet ziek kan worden. De zoon (57) van mijn oma haar zus heeft zijn 2 spuiten gehad en nu ligt hij op de ic! Eerst kwam hij nergens door Corona en na zijn vaccine gaat hij trug overal op bezoek resultaat ic. Als deze mens sterft heeft in mijn ogen Iedereen die er aan mee doet voor de zogenaamde veiligheid bloed op zijn handen hangen! Op de eerste plaats de block en VDB

 4. Waarom wordt nooit gesproken over een bloedtest? In plaats van testen die maar 1 of 2 dagen geldig ziijn. Zijn de anti-stoffen in het bloed onvoldoende na vaccinatie? Mogen we niet weten dat het doormaken van de ziekte voor een betere bescherming zorgt? Er wordt m.i. ook te weinig gezegd dat je Covid kan verspreiden zelfs als je geen symptomen vertoont, ingeënt of niet ingeënt. Wat is dan de waarde van de testen met wisser als alleen niet-ingeënten worden getest?

 5. Niet verkozen ministers met een hoog arrogant schoolmeester gehalte, die liegen, die aan de oppositie geen specifieke cijfers omtrent besmettingen, ziekenhuisopnames en icu bezetting willen geven per regio provincie of steden, en die maoistische vrijheid berovende maatregelen opleggen, mag je rustig opzij schuiven.

 6. Segregatie is ALTIJD slecht. Of het nu voor religieuze, etnische of morele redenen is. Dat men nu een nieuw excuus heeft gevonden om maatschappijen op te delen in een onder- en bovenklasse maakt segregatie niet ineens goed.
  VDB staat NIET aan de juiste kant van de geschiedenis. Hij staat aan dezelfde kant dan de sujetten die vonden dat er een “endlösung” nodig was om het “jodenprobleem”‘ op te lossen.
  Is dat het einddoel, VDB?

 7. Vooral niet-gevaccineerden in het ziekenhuis die de zorg belasten.
  Zorg voor wie ? De rokers met longkanker ? De mensen met te weinig lichaamsbeweging ? De mensen met een ongezonde levensstijl ? De mensen die teveel fast-food eten ? … ?
  Gaan we deze mensen ook enkele vrijheden afnemen ?

 8. Beste Unia, Ik veronderstel dat jullie nu als eersten gaan reageren tegen zo’n oproep tot discriminatie? Want dat is dit verhaal toch? Je kan dus gediscrimineerd worden vanwege een bepaald feit, in dit geval je laten prikken of niet. En niet alleen discrimineren maar je kan dus blijkbaar ook ‘bepaalde vrijheden’ ontnomen worden. Vdb denkt dan misschien ook aan opsluiting, in een getto steken, kampen organiseren met daar boven de slogan ‘Hier herwinnen we onze …’ Eentje die 70 jaar geleden nog eens gebruikt werd, maar dan een ietsjes anders.

 9. Een gevaccineerde wordt net zo goed besmet, maar wordt minder ziek. Daarom zijn de IZ -afdelingen voornamelijk bevolkt door ongevaccineerden: die worden zieker.
  Voor de rest mag VDB zijn smoel houden. Hij moet nog altijd komen uitleggen waarom hij dat zilverfonds verknoeid heeft en waar dat geld van Agusta gebleven is.
  Overigens: sinds de Covidcrisis zijn er géén IZ-bedden bijgekomen, nadat die de jaren voordien sterk werden verminderd. De %-cijfers geven dus een vals beeld. Maar dat zijn we van Vivaldi gewoon.

 10. De “geleerde” professor en trotskist moet de vraag stellen waarom in grote steden als Brussel en ook Antwerpen de vacinatiegraad zo laag is. Iedereen kent het antwoord maar politici hebben een heilige schrik om het te zeggen. Wel ik zeg het wel de reden is dat het migranten millieu zich niet wil laten vaccineren. Ze moeten niet afkomen met gezever van moeilijk te bereiken groepen neen het is gewoon onwil en de brave Vlaming draagt de gevolgen ervan.
  Natuurlijk doet de trotskist VDB niets liever dan mensen hun vrijheden afnemen. Misschien moet hij eens twee keer nadenken (als hij dat kan) naar wat in Frankrijk gebeurt waar de voormalige minister van volkgezondheid in beschuldiging is gestels voor verzuim en achterhouden van informatie tijdens de corona crisis. Maggie zal zich hierbij ongemakkelijk voelen.

 11. Wat een idiote uitspraak ! Stop dan ook met IC bedden te reserveren voor langdurige rokers en overmatige vreters en zuipers ten nadele van gezond levende mensen. Ook geen IC bedden voor de daders van verkeersongevallen die alle regels aan hun laars lapten. Enz. enz.

 12. Je vergeet nog mensen die te veel gedronken hebben, of drugs genomen hebben. Maar evengoed de mensen die een trap genomen hebben en er af gevallen zijn. Want algemeen gekend als zijnde gevaarlijk. Enfin, we kunnen nog even doorgaan.
  Maar zolang tabak mag verkocht worden en de staat er massa’s geld aan verdient, is die staat ongeloofwaardig mbt de algemene gezondheid.

 13. Tja dat vat het onzingehalte van de Corona ubersturmfuhrer VDB nog het beste samen. En daarbovenop denkt deze dwangneuroot er ook nog stemmen mee te kunnen halen. En helaas zal dat nog lukken ook. Vroeger was smetvrees een ernstige, psychologische aandoening die jarenlang therapie vereiste. Nu is dat het nieuwe normaal geworden en zelfs hip geworden. . Net als segregatie gepromoot wordt door woke en pasjesactivisten zoals VDB en super hypocriet Con-nerken

 14. Ach kleuter toch, als jij gaat skieën en iets breekt dus ook geen verzorging. Volgens mij heb je als gevaccineerde al serieuze hersenbeschadiging opgelopen om zo’n dwaze opmerkingen te uiten, simpele ziel.

Plaats een reactie

Delen