Uncategorized

Veertigers riskeren tot 2 jaar cel voor ontvoering en afpersing

Wannes Neukermans

Vier veertigers uit Oost-Vlaanderen moesten zich dinsdag voor de Brusselse correctionele rechtbank verantwoorden. in maart 2018 zouden ze namelijk een man uit Affligem afgeperst en ontvoerd hebben. Dat slachtoffer staat echter ook terecht met één van de vier ontvoerders, maar dan voor witwaspraktijken.

Het zou gaan om een som van 600.000 euro die P.G., de man uit Affligem, in het voorjaar van 2018 ontvangen had van de Aalsterse autohandelaar H.G. Volgens de Affligemnaar wilde H.G. die som via hem witwassen. P. G. zou dus het geld op een bankrekening moeten zetten en H. G. een lening moeten geven voor dat bedrag. P. G. had naar eigen zeggen zelf ingestemd om dat te doen, maar zou zich al snel bedacht hebben en het geld teruggegeven hebben op 8 maart 2018.

Op 12 maart stapte de man naar de politie om klacht in te dienen tegen H.G. Volgens P. G. stond H. G. enkele dagen later, op 15 maart, plots in zijn atelier om het geld op te eisen. Samen met een tweede man zou hij P. G. hebben aangevallen en vastgehouden, tot de broer van H.G. en nog een vierde man aankwamen. Die twee zouden de man uit Affligem geslagen hebben en bewerkt hebben met een hamer en een beitel.

Ontvoerd in eigen bestelwagen

Naar eigen zeggen werd P.G. gedwongen om zijn kluis te openen. Half uitgekleed werd hij daarna uitgekleed en vastgebonden meegenomen in zijn eigen bestelwagen. De man kon zich uiteindelijk uit zijn situatie bevrijden en uit de bestelwagen springen. Twee van de vier mannen wilden hem nog verhinderen te ontsnappen. Een passerende ziekenwagen stopte echter en de ambulanciers kwamen tussen.

Het parket Halle-Vilvoorde eiste dinsdag twee jaar voor de twee broers en achttien maanden voor de andere twee ontvoerders. De man uit Affligem en P.G. riskeren naar verluidt zes maanden voor de witwasoperatie.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

Plaats een reactie

Delen