Het interieur van de Nepomukkerk (Wikimedia)

Het interieur van de Nepomukkerk (Wikimedia)

Uncategorized

23-jarige man vandaliseert kerk in Wenen

Sonja Dahlmans

Een 23-jarige man heeft een kerk in de Oostenrijkse hoofdstad gevandaliseerd. Het gaat om de rooms-katholieke Nepomukkerk in Leopoldstadt.

Het meubilair van de kerk werd beschadigd en ook smeet de man een aantal zaken tegen de grond. Een jonge man uit Bangladesh werd enkele minuten later gearresteerd. Getuigen hadden hem aan het werk gezien en de politie verwittigd. De man vertelde de gearriveerde politieagenten dat de kerk “snel van hem zou zijn”. Een houten kruis werd beschadigd evenals een koorstoel. Kaarsen en kandelaars, vazen en bloempotten werden vernield.

De man zou een verwarde indruk hebben gemaakt. Een medewerker van de parochie bleef bij hem terwijl de politie onderweg was. Volgens Michael Prüller, de woordvoerder van het aartsbisdom, komen vernielingen aan kerken niet dagelijks voor, maar is het ook geen uitzondering dat het gebeurt. De woordvoerder vermoedt dat de sereniteit van de kerk een aantrekkingskracht heeft op verwarde mensen.

Er zijn dit jaar reeds dertien meldingen van vernieling, diefstal en brandstichting van kerken in Oostenrijk.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

16 gedachten over “23-jarige man vandaliseert kerk in Wenen”

  1. verwarde mensen,de nieuwe verdedigings retoriek van linkse advokaten en dito rechters.De Franse vader wiens dochter vermoord is geworden door moslim terroristen wordt nu als extreem gevaarlijke terrorist bestempeld,le monde à l’envers

  2. Daar hebben we hem weer, die “.verwarde man”, waar we de laatste jaren al net iets te vaak over gehoord hebben. Merkwaardig dat we zo weinig horen over “verwarde mannen” die bijvoorbeeld een moskee vernielen. Hoe zou dat toch komen?

  3. Probeer zoiets een keer in een moskee. Ik stel voor dat je hem in huis neemt, Liesbeth. Het is jouw taak als links gutmensch deze verwarde islamieten op te vangen en te onderhouden. Hun “cultuur” spreekt je toch net aan? Maar helaas roepen, tieren en dat tuig verdedigen, daar blijft het bij. De belastingbetaler laten opdraaien voor de kosten, is natuurlijk makkelijker. Wij mogen hem niet opnemen niet opnemen, want wij zijn blanke hetero mannen, die per definitie racist zijn en dit soort “cultuur” niet begrijpen.

  4. “Vernielingen aan kerken [komen] niet dagelijks voor maar [het is] ook geen uitzondering dat het gebeurt” (dixit de woordvoerder van het aartsbisdom).
    Dit lijkt mij een uitspraak zonder inhoud, rond-de-hete-brij-gedraai om niets over de religie van de dader te moeten zeggen.

Plaats een reactie

Delen