Tinne Van der Straeten & tweet Georges-Louis Bouchez (Photonews & Twitter)

Tinne Van der Straeten & tweet Georges-Louis Bouchez (Photonews & Twitter)

Uncategorized

Bouchez haalt uit naar Van der Straeten en kernuitstap

Pieter Van Berkel

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez heeft een luttele dag na het bereiken van het begrotingsakkoord opnieuw uitgehaald naar coalitiepartner en energieminister Tinne Van der Straeten (Groen). “Burgers gaan de dogma’s van sommigen moeten compenseren”, aldus Bouchez.

Van der Straeten was woensdag te gat op het ochtendprogramma van radiozender Bel RTL, waar ze onder meer ondervraagd werd over de kernuitstap. “Ik kan u verzekeren dat er geen blackouts zullen zijn”, zei Van der Straeten. “De bevoorradingszekerheid is prioriteit nummer één voor deze regering. We nemen geen enkel risico. Er is geen indicatie dat deze gevaar zal lopen, maar op het eind van de maand zullen we alles analyseren. Er moet voldoende bevoorradings- en prijszekerheid zijn.”

Coalitiepartner MR gaf de laatste maanden te kennen een tegenstander te zijn van de kernuitstap, met het argument dat kernenergie schone energie is die kan helpen om de CO2-uitstoot terug te dringen.

Op de vraag of het niet jammer is dat zo’n goed hulpmiddel op CO2 te reduceren wordt afgeschreven, antwoordde Van der Straeten ontwijkend. “We hebben de doelstelling van een CO2-reductie van 55 procent tegen 2030 onderschreven. Dat is een Europese doelstelling. We hebben alle klimaatmaatregelen van Khattabi goedgekeurd om dat objectief te halen”, aldus de minister.

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez reageerde vrijwel meteen op Twitter. “Minister Tinne Van der Straeten heeft geen antwoord op op de CO2-impact van de kernuitstap”, aldus Bouchez. “Erger nog! Ze zegt dat de verminderingsdoelstelling niet verandert ondanks de gascentrales. Dat betekent dat de burgers de dogma’s van sommigen gaan moeten compenseren.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

9 gedachten over “Bouchez haalt uit naar Van der Straeten en kernuitstap”

  1. Veelgestelde vraag op twitter: “Waarom oppositie voeren als je in de regering zit?”
    Prescies mijn punt, dus mijn antwoord op deze tweet “Doe er dan wat aan!!! Wie zit er in de regering, jij of ik???”

  2. In Frankrijk zet men in op de bouw van 6 nieuwe EPR kerncentrales(derde generatie en hogedruk reactor).Trouwens er zijn perikelen met de aanvoer van gas via Nord Stream 2.Via Polen en Oekraïne loopt er nog een andere pijplijn en beide landen zijn niet te spreken over NS2.Dat ons Tinne er maar voor zorgt dat er betaalbaar gas is voor haar centrales.Poetin heeft o.a Duitsland,België en Oekraïne in de tang!Het zou wel eens kunnen dat ons land na de sluiting van onze kerncentrales peperdure Franse stroom moet invoeren gemaakt…inderdaad door kernenergie!Ik denk dat veel bedrijven met argusogen het geknoei en de betweterij van de Groenen volgen en afwachten om te investeren!Hier komt nog hommeles van binnen Vivaldi

  3. Ondertussen heeft de Vlaamse regering het verbod op vervanging stookolieketels er versneld doorgejaagd.
    Dit werd, op uitzondering van het VB, unaniem goedgekeurd.

    Ook door, godbetert, de NVA!

    Een maatregel die geen ander noemenswaardig effect heeft dan het op kosten jagen van (vaak iets oudere) huiseigenaars.

    De middenklasse moet kapot, totdat er enkel nog volgzame paupers overblijven die ze moeten subsidieren langs alle kanten, en rijken en de politieke élite’.

  4. Citaat van Tinne Van der Straeten “De bevoorradingszekerheid is prioriteit nummer één voor deze regering.“ Natuurlijk gaan ze er voor zorgen dat de bevoorrading niet in het gedrang komt, maar aan welke prijs. Het is zo doorzichtig wat hun plannen zijn. Daarvoor zal de slimme meter worden ingezet, die zal netjes registreren hoeveel en wanneer u dat verbruikt en aan welke (dag) prijs ze de energie hebben moeten aankopen, in het buitenland.
    Onze ellende is nog niet voorbij, ze begint pas.

Plaats een reactie

Delen