(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Groepsverkrachters niet naar de cel, maar moeten werkstuk over respect voor vrouwen maken

Pieter Van Berkel

De correctionele rechtbank van Brussel heeft zes mannen schuldig bevonden aan een groepsverkrachting in een Brusselse Airbnb. Ze kregen voorwaardelijke celstraffen met uitstel en hoeven dus niet naar de gevangenis. Een van de voorwaarden is het schrijven van een werkstuk over de gelijkheid tussen man en vrouw en het respect voor vrouwen. Dat schrijft La Capitale.

De feiten vonden plaats in de nacht van 31 oktober op 1 november 2020, in een Brusselse Airbnb. Op sociale media circuleerden beelden waarop te zien was hoe vijf tot acht mannen van Congolese origine lachgas nuttigden en een slachtoffer misbruikten. Uit dezelfde beelden blijkt dat het slachtoffer gedwongen werd om alcohol en drugs te gebruiken, en bijgevolg nergens mee kon instemmen. De daders beweerden aanvankelijk dat alles vrijwillig gebeurde.

Op de Twitter-account Balance ton Willy, dat seksueel geweld in Brussel aan de kaak stelt, werden beelden van de daders verspreid. Uiteindelijk werden zeven verdachten geïdentificeerd. Zij werden allen in voorlopige hechtenis genomen.

Het openbaar ministerie eiste zes tot acht jaar gevangenisstraf voor de verdachten. Uiteindelijk werden zes van de verdachten schuldig bevonden. Drie krijgen vijftig maanden cel met uitstel, de drie anderen krijgen vijf jaar cel met uitstel.

De verdachten kregen voorwaarden aan uitstel opgelegd. Ze mogen geen nieuwe misdrijven plegen, geen drugs gebruiken en moeten op zoek naar werk of een opleiding. Ook kregen ze de opdracht om een werkstuk te maken over gelijkheid van man en vrouw en respect voor vrouwen. Dit werk moet aan de reclasseringscommissie worden voorgelegd.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

41 gedachten over “Groepsverkrachters niet naar de cel, maar moeten werkstuk over respect voor vrouwen maken”

  1. De nieuwe tarieven: Verkrachting plegen: Opstel schrijven van 5 blz. Inbreken: Opstel schrijven van 3 blz. Iemand vermoorden: Opstel schrijven van 10 blz. Euh??? Hallo justitie?

  2. Is dit een grap of werkelijk de realiteit van onze rechtstaat??? Wel een bijkomend parket oprichten om verkeersinbreuken op te volgen, maar verkrachters mogen vrij rondlopen. Dat werkstuk over gelijkheid ( wellicht gelijkwaardigheid bedoeld ) van man en vrouw en respect voor vrouwen is ook een lachertje. Vijf minuten opzoekwerk op het internet, vervolgens copy-paste, printen en afgeven aan de reclasseringscommissie. Dit arrest is een rechtstaat onwaardig.

  3. Groepsverkrachting en de rechter geeft een schouderklopje wegens verzachtende omstandigheden? Wat kunnen die wel zijn? Bijvoorbeeld een deviante cultuur en gebrek aan normen en waarden bij de daders, in casu primaten en import Belgen. Tiens had onze liberale minister van justitie ,Quickelramp, niet aangekondigd verkrachtingen strenger aan te pakken. Fake nieuws of niet van toepassing voor perverten in het decadente gerechtelijk arrondissement Brussel? Indien de sharia voor dat soort misdaden strenger is ben ik voorstander.

  4. Volgende keer dat ik een verkeersboete krijg ga ik ook voorstellen om een werkstuk te schrijven in plaats van te moeten betalen, als groepsverkrachters dat mogen dan zal ik dat toch ook mogen voor een simpele verkeersboete, of worden die zwaarder bestraft?

  5. Een essay schrijven : ‘Hoe respectvol een wijf verkrachten’ is hun eerste opdracht, nadien kunnen ze hun werkstuk op ‘DeWereldMorgen.be’ publiceren als instructieve handleiding voor spitsbroeders. Hoe gezegend is onze Vlaamse lankmoedigheid …

  6. En de linkse meute droomt ervan om Bart De Pauw achter de tralies te zien zitten voor aangebrande sms’jes naar de wijdbeense troelala’s. Terwijl dezelfde linkse ratten de allochtone krapuultjes blijft knuffelen. Multiculturalisme? Mijn kl…!! Return to sender.

  7. Als straf een opstel moeten schrijven met als titel “ik mag geen vrouwen verkrachten”. Doet me denken aan mijn schooltijd. Krijgen ze nu ook een nota in hun schoolagenda?

  8. Aan alle boze reacties hierboven : dit is een héél zware straf, want wie niet kan lezen en schrijven heeft hier wel degelijk een groot probleem ! De rechter was ongetwijfeld een boze oude witte arrogante elitaire hetero man !!!

  9. Als dit ooit een van mijn dierbaren overkomt, garandeer ik dat de dader(s) nooit meer zullen kunnen verkrachten, daar zorg ik persoonlijk voor! Uiteraard ben ik daarna bereidwillig om er een opstel over te schrijven…🤯

  10. Die zijn er niet, vandaar de 5 jaar. Bij gebrek aan de meest basic juridisch inzicht maakt u de verkeerde conclusie :
    1ste veroordeling heb je recht op werkstraf, probatie, voorwaarden, …

  11. Rij 2 km te snel, betaal uw belasting 2 dagen te laat,…en de gewone burger betaalt een zware boete. Verkracht een vrouw en je moet hooguit een cursusje volgen. Belgische justitie! Hopelijk staat er snel eens hier iemand op die komaf maakt met dergelijk tuig zoals het zou moeten. Ik hoop de vader van het verkrachte meisje!

  12. het is echt erg gesteld met Justici – Boetes ,boetes en nog eens boetes voor een sikkepit – camera’s overal – zelfs waar en hoe je u verplaatst tot in de openbare parken toe , voor onnozelheid ,zul je zwaar boeten , door de wokerechters ,die volgens mij niet meer handelen volgens de wet ,maar volgens hun eigen politiek geweten (en dat is meestal zwaar links) – ik had de uitspraak van diezelfde rechter eens willen aanhoren ,als zijn of haar dochter bij deze groepsverkrachting zou zijn betrokken geweest –

  13. België het walhalla voor criminelen. Zoiets kan enkel hier. En dan hebben onze linkse politici nog het lef verontwaardigd te zijn als er een herhaling komt van de feiten.

  14. DAT is het probleem, ze kennen hun RECHTEN maar niet hun PLICHTEN, al lijkt het mij zeer vanzelfsprekend dat verkrachtingen niet thuis horen in onze maatschappij. En bij dergelijke misdrijven dergelijke straffen is een lachertje, reken daarbij dat zelfs bij effectieve straffen (zelfs voor zo’n ernstig misdrijf!) men na een tijdje al vervroegd kan vrij komen (al dan niet met “voorwaarden”). Voor dergelijke plegers van dergelijke misdrijven is dit gewoon lachen met justitie, politie en het ergst van al met het slachtoffer waarmee zij al van in het begin geen medelijden mee hadden! Bij mensen die deze lieden nog verdedigen heb ik ernstige bedenkingen! En kom niet af dat de wet nu eenmaal zo is, de politiek kan wetten stemmen die veel zwaarder zijn… als ze willen tenminste.

  15. Waar ik zeer benieuwd naar ben is de straf die Bart De Pauw gaat krijgen. Hij is natuurlijk, om het in Anuna termen te zeggen, een oude witte heteroman wat maakt dat hij het risico op een zwaardere straf loopt. Voor een Brusselse rechter blijkt een groepsverkrachting een niet zo ernstig feit, zeker niet als het een volkje betreft met andere culturele waarden. Tot hiertoe heb ik nog niet vernomen dat het openbaar ministerie in beroep gaat wat toch wel voor de hand zou liggen. Krapuul dat een opstelletje moet schrijven…waar haal je het.

  16. Komt nochtans van het Engelse ‘wife’ en klinkt bijna hetzelfde. Ik dacht dat er ergens iemand rondloopt met de naam’kaka’, mag men dat dan ook niet meer uitspreken misschien.

  17. Hola beste Mike, ze moeten ook werk zoeken of een opleiding daartoe, stel je voor zeg: een Congolese groepsverkrachter die werk moet zoeken… Wie weet gaan die nog liever 5 jaar in den bak zitten.

  18. Waar blijven de feministen nu ? windstil nu of te laf om deze gerechtelijke woke uitspraak te veroordelen , of bang van de ingevoerde kiezers , enkel tegen de Belgen durven ze fulmineren , gewoon hypocriet of enkel de subsidies zijn belangrijk ?

  19. Mijn opmerking GOED lezen Liesbeth (vooral wat tussen haakjes staat). En zoals algemeen geweten zijn de straffen in België belachelijk laag, al vele vele vele tientallen jaren! Is het ooit anders geweest? De politiek kan stemmen voor hogere straffen ipv steeds maar beloftes te maken! Voor dergelijk vergrijp is de straf gewoon BELACHELIJK!!! Mijn medeleven gaat uit naar de slachtoffers, niet naar de daders.

Plaats een reactie

Delen