20140407 - BRUSSELS, BELGIUM: Illustration picture shows the old buildings at the site of the opening of the Halle-Vilvoorde Public Prosecutor's office in Asse, Monday 07 April 2014. The Brussels-Halle-Vilvoorde (BHV) judicial entity was split as a part of the splitting of the BHV constituency. The Brussels Court will get separate Dutch speaking and Francophone courts and a new prosecutor's office is created in Asse, with priority for cases of the Halle Vilvoorde area. BELGA PHOTO JONAS ROOSENS

Uncategorized

Man staat voor 16de maal terecht voor slagen en verwondingen: “Nooit confrontatie met iemand van eigen gewichtsklasse”

Wannes Neukermans

Een man uit Kampenhout moest zich maandag voor de Brusselse correctionele rechtbank verantwoorden voor een incident uit november 2020. S.D. schopte toen een passerende jogster in haar buik. Het is absoluut niet de eerste keer dat de man zich schuldig maakte aan dergelijke feiten. Zo liep hij reeds 22 correctionele veroordelingen, waarvan 15 voor slagen en verwondingen. De verdediging pleitte al voor een straf met probatie-uitstel.

De man, S.D., was op weg met de fiets toen hij een joggende vrouw passeerde. Die liep naar zijn gevoel iets te hard in de weg. Toen ze elkaar kruisten wierp hij zijn fiets op de grond, trapte de vrouw in de buik en dreigde ermee haar nog meer toe te takelen als ze niet onmiddellijk verdween.

Politieagente in buik getrapt

De man zette zijn weg verder maar kon al snel opgepakt worden. De jogster was immers een politieagente die meteen na de feiten jaar haar echtgenoot verwittigde en een goede persoonsbeschrijving kon geven. Die echtgenoot, eveneens een politieagent, belde daarop de collega’s van de politiezone Kastze, die S.D. inrekenden.

Het parket Halle-Vilvoorde tilt zwaar aan de feiten. Niet alleen omdat de vrouw drie weken arbeidsongeschikt was, maar ook en vooral omdat S.D. al voor de 16de maal vervolgd werden voor slagen en verwondingen. “En nooit heeft hij bij die feiten de confrontatie gezocht met mensen van zijn eigen gewichtsklasse”, zei de procureur. “Meneer heeft ook al tweemaal een straf met probatie-uitstel gekregen, en dat uitstel is al evenveel maal herroepen. Enkel een effectieve gevangenisstraf van 15 maanden is op haar plaats.”

De verdediging schermde met een recente veroordeling voor een ander incident en pleitte ervoor dat de straf met probatie-uitstel die toen was opgelegd, ook zou gelden voor de feiten in Kampenhout. “Desgevallend kan mijn cliënt ook akkoord gaan met een werkstraf”, klonk het nog. Het vonnis valt op 25 oktober.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

2 gedachten over “Man staat voor 16de maal terecht voor slagen en verwondingen: “Nooit confrontatie met iemand van eigen gewichtsklasse””

  1. “De jogster was immers een politieagente die meteen na de feiten jaar haar echtgenoot verwittigde en een goede persoonsbeschrijving kon geven. Die echtgenoot, eveneens een politieagent, belde daarop de collega’s van de politiezone Kastze, die S.D. inrekenden.”
    Merkwaardig, waarom niet 112? Wordt er soms via achterpoortjes gewerkt als het politie betreft?

Plaats een reactie

Delen