Onderzoek toont aan: 5 gevaarlijkste steden in Italië worden door linkse partijen bestuurd, de veiligste door rechtse partijen

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Onderzoek toont aan: 5 gevaarlijkste steden in Italië worden door linkse partijen bestuurd, de veiligste door rechtse partijen

Carl Deconinck

Onderzoek van overheidscijfers, gevisualiseerd door Lab24, toont aan hoe de criminaliteit verdeeld is in Italië. En de conclusie is duidelijk. Op plaatsen waar links aan de macht is, is er het meeste gevaar. Plaatsen met een rechtse meerderheid aan de macht zijn dan weer het veiligst.

Wanneer het aantal meldingen over criminaliteit wordt opgeteld, dan scoort Milaan het slechtst. Vorig jaar waren er 159.613 klachten. Dat komt neer op 4.866 klachten per 100.000 inwoners. Milaan wordt al 10 jaar bestuurd door linkse burgemeesters. De huidige, Giuseppe Sala, is lid van de groene partij. Ook historisch gezien is de stad erg links, op een intermezzo van begin jaren 90 tot 2011 na. Milaan kent tevens de grootste migrantenpopulatie van Italië.

Andere steden die de top vijf van onveiligheid vervolledigen zijn Bologna, Rimini, Prato en Firenze. Bologna heeft sinds de Tweede Wereldoorlog maar één niet-linkse burgemeester gekend en staat gekend als “la Rossa”. Het communisme leeft er nog zeer sterk en ook de terreurogranisatie Antifa heeft er voet aan de grond. Firenze wordt dan weer door links bestuurd sinds 1975. Rimini werd sinds de Tweede Wereldoorlog uitsluitend bestuurd door socialisten en communisten. Ook Prato had in die periode één keer een rechtse burgemeester. Voor de rest waren de socialisten en communisten er aan de macht.

Omgekeerd zien we dat de veiligste gemeente Oristano is, in Sardinië. Historisch werd het vooral bestuurd door christendemocraten en conservatieven. Momenteel is er een burgemeester van Forza Italia aan de macht. Er kwamen maar 1.886 klachten per 100.000 inwoners binnen. Ongeveer een derde van Milaan. Hetzelfde zien we in het veilige Benevento.

Verenigde Staten

De Italiaanse cijfers zijn geen uniek fenomeen. Ook in de Verenigde Staten zien we gelijkaardige cijfers. Steden die lang door de linkse Democraten worden bestuurd, voeren de rangschikking aan inzake criminaliteit. Achttien van de twintig gevaarlijkste steden zijn in handen van links. Dat is opvallend, want de gebieden met de strengste wapenwetten kennen de meeste moorden. Omgekeerd zijn rechtse steden, met vrijere wapenwetten en meer wapenbezit voor burgers, pakken veiliger.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

12 gedachten over “Onderzoek toont aan: 5 gevaarlijkste steden in Italië worden door linkse partijen bestuurd, de veiligste door rechtse partijen”

  1. Dat is nu eenmaal een waarheid die normaaldenkende mensen al lang weten. Enkel linkse linkies, zoals ons liesje hier, zullen dit nooit aanvaarden wegens een te klein normaal denkvermogen 😁.

  2. Dit is overal het geval .
    Kijk naar de V.S , al de grote steden daar waar de criminaliteitscijfers de pan uit rijzen worden allemaal bestuurd door de Democraten , ‘ Baltimore , New York , Portland , LA , Detroit , San Francisco en natuurlijk niet te vergeten the murder capitol Chicago ‘.
    Er is overduidelijk wereldwijd een correlatie tussen links bestuur en criminaliteit !

  3. Dat is niets nieuws in België, kijk maar eens naar Brussel, en meer in het bijzonder naar Molenbeek. Topleverancier van de wereld in IS tuig. Slechtste vaccinatiecijfers van de EU…moet ik nog doorgaan. En altijd beschermd geworden door links, zelfs door het gepolitiseerde gerecht.

  4. ik zeg het al jaren,links staat voor anarchie,onveiligheid,armoede,criminaliteit,rechts of het fascisme staat voor orde,welvaart,veiligheid en recht.Daarom moeten we voor NVA-VB kiezen en aanleunen bij het fascisme anders gaan we rechtstaand ten onder aan de anarchisten.Democratie spreidt het bedje voor de anarchisten,wie dat niet wil inzien zal de gevolgen moeten dragen.

Plaats een reactie

Delen