Kardinaal Robert Sarah (Shutterstock)

Kardinaal Robert Sarah (Shutterstock)

Uncategorized

Afrikaanse kardinaal waarschuwt voor massamigratie: “Op deze manier heeft Europa geen toekomst”

Carl Deconinck

De Guinese kardinaal Robert Sarah is kritisch voor het migratiemodel dat in Europa in voege is. Dat laat hij blijken in een interview met Europe 1.

De kardinaal sprak over een driedubbel verraad naar aanleiding van de massale verdrinking in het kanaal van gisteren. Daarbij kwamen zeker 27 migranten om het leven. Eerst en vooral ziet Sarah hoe jonge Afrikanen wegtrekken uit hun eigen land, in plaats van te helpen met de plaatselijke opbouw en ontwikkeling. Het continent verliest zo haar eigen toekomst en intelligentsia. Ten tweede ziet hij hoe Afrikanen het hoofd dol wordt gemaakt met waanbeelden van Europa, dat volgens hem als een soort van El Dorado wordt voorgesteld. Daarna worden ze dan geconfronteerd met een realiteit die helemaal anders is. Ten derde merkt hij op dat gewetenloze mensensmokkelaars rijk kunnen worden via het leed van naïeve mensen. Mensensmokkelaars die er niet voor terugdeinzen om mensen hun dood in te jagen op zee.

De gerespecteerde kardinaal wil dan ook het kwaad bij de wortels aanpakken. Hij wil dat de mensen in Afrika een juist beeld krijgen over wat Europa precies is en dat ze op de hoogte zijn van de problemen die in Europa bestaan. Zodat Afrikaanse jongeren hun eigen land niet meer in de steek laten maar dat ze factoren van productiviteit en ontwikkeling worden in de eigen regio. Ook wil Kardinaal Sarah dat de mensensmokkelaars die mensen uitbuiten hard gestraft worden.

Misbruik van Christelijke ideeën

Kardinaal Sarah onderstreept de woorden die hij eerder al schreef in een boek. Daarin legt hij uit dat christelijke ideeën rond universele naastenliefde en gastvrijheid misbruikt worden om massamigratie te promoten. Ngo’s die doen alsof grenzen niet bestaan, dragen volgens hem een valse boodschap uit. Hij wijst er op dat enkel Afrikanen zelf Afrika kunnen ontwikkelen en dat ze dat dan ook moeten doen. Sommigen kunnen misschien een opleiding volgen op een andere plek, maar ze komen wel beter terug naar hun land van oorsprong om te helpen bouwen aan de toekomst.

Over Europa spreekt hij ook met harde woorden. Hij ziet een continent in verval, vooral op identitair en cultureel niveau. Hij noemt het westen zelfs “decadent”. Er zijn volgens hem te weinig kinderen en families vallen uit elkaar. Mensen keren het christendom de rug toe en maken de baan vrij voor de islam in Europa. Maar net zoals een boom kan een maatschappij volgens hempas groeien en sterk zijn met stevige wortels. De kardinaal wijst daarbij naar de gigantische invloed van het christendom op de Europese kunst, cultuur, literatuur en geschiedenis. Europa is volgens hem momenteel een continent op drift en zonder toekomst.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

19 gedachten over “Afrikaanse kardinaal waarschuwt voor massamigratie: “Op deze manier heeft Europa geen toekomst””

  1. Er zijn er hier die al jaren hetzelfde zeggen. Maar ze werden, en worden nog gedemoniseerd als racisten, en moeten daarbij oppassen dat ze geen proces aan hun broek krijgen vanwege Unia.

  2. Focus om mensensmokkelaars is onzin.

    1 vb volstaat om de ‘eindgebruiker’ aan te spreken; 1 vb door de UK en 1 vb door de EU;
    Namelijk een volle cruise van indringers ( ingedrongenen) verschepen naar bvb de Falklandeilanden en daarrond een extensieve mediacampagne de juiste wereld insturen.
    De inhoud ware: eerst aanvragen, al of niet aanvaard worden en dan pas reizen.

  3. Zelfs in Afrika ziet men het probleem, behalve de West-Europese politici niet… Ze zien enkel maar de cijfers, hoe meer inwoners, hoe meer belastingen, hoe meer ze zichzelf kunnen verrijken

  4. In feite een juiste analyse. Maar hij vergeet de afhankelijkheidsrelaties. (Romeinse schrijvers klaagden de decadentie die de afwijking van het landbouwleven met zich meebracht reeds aan) Op zichzelf aangewezen zou Europa miljoenen immigranten moeten terugsturen, want heeft het zelfs geen land en grondstoffen om zijn eigen bevolking te onderhouden, die nomaden in Calais vangen geen krabben, want er zitten geen krabben meer, maar krijgen giften van mensen die leven van belastingen op de handel en in feite zichzelf niet kunnen onderhouden. Wanneer de inheemse Europeanen de andere continenten zouden inhalen en evenveel kinderen maken, met op korte tijd een verdubbeling of verdriedubbeling van de bevolking, krijg je opnieuw een emigratie vanuit Europa. En dan krijg je weer elders protesten.

  5. dat zeggen wij al jaren !!!! het nieuwe uitbraken van allerlei politieke spellekes als soldaten melding maken van wantoestanden wij verpleegsters ja wij werden mondood gemaakt iii
    IK KOTS OP ALLES WAT CRISTELIJK IS KERK makke medi het nieuwe makaken staat is geboren !!!! alles wat daar naar toe gaat van geld .

  6. het is 100% juist wat deze kardinaal zegt en die de lef en de moed heeft om de harde waarheid te zeggen waar anderen te laf voor zijn ,zie onze lafaards van kardinaals die hun eigen mensen verraden

  7. Wat Europa organiseert is in feite kolonisatie van potentiele werkmensen. De methodiek is wel een mes dat langs 2 kanten snijdt voor alle Westers ngo- en politiek profitariaat: de ene helft van hen houdt zich bezig met de gelokten/gekidnapten of lijft hen in als kiezers en de andere helft gaat de door hen zelf georganiseerde en in stand gehouden problemen in de thuislanden ‘mede managen’. EU voorkomt héél efficient dat o.a. Afrika ooit zal kunnen ontwikkelen en vooruitgeraken, door eenvoudigweg de bevolking die dat zou kunnen verwezenlijken in het veld, ter plaatse weg te halen met voorstellingen en beloften allerhande: het is maar op 1 plek slecht voor hen, namelijk hun thuisland. Begrijpelijk dat ze dan weg willen.

  8. De kardinaal heeft gelijk maar daarbij wil ik toch aanmerken dat Afrika er fel op zou vooruit gaan als ze hun geboortecijfer zouden doen dalen. Dat klinkt vreselijk uit de mond van een witte uit Europa maar daar ligt de oorzaak. Vele jongeren zien geen kansen en evolueren dan in misdadige bendes, die vol drugs hun medemensen het allerergste kwaad aandoen in vreselijke burgeroorlogen.

Plaats een reactie

Delen