Vincent Van Quickenborne (Open Vld)

Binnenland politiek

Kamer stelt effectieve straffen voor korte veroordelingen nogmaals uit

Wannes Neukermans

De plenaire Kamer stemde donderdag in met een nieuw uitstel van de wet op de Externe Wetspositie. Die moet er voor zorgen dat kortveroordeelden ook effectief gestraft worden. Normaal gezien zou die wet op 1 december in werking treden, maar door de aanhoudende coronacrisis is die datum – niet voor het eerst – uitgesteld naar 1 juni 2022.

Het uitstel maakt deel uit van een erg ruim wetsontwerp van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) met veelal technische wetswijzigingen. Daarin zit ook de invoering vervat van het havenverbod als autonome, bijkomende straf in geval van drugsdelicten. De tekst kreeg de steun van 85 leden, 17 Kamerleden stemden tegen en er waren 35 onthoudingen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

7 gedachten over “Kamer stelt effectieve straffen voor korte veroordelingen nogmaals uit”

  1. Blablablaa, natuurlijk, had men hier iets anders verwacht dan. Maar owee dat ge voor uw mening opkomt want dan staan er massa’s flikken klaar om de boel te saboteren of de opgegde regeltjes op te volgen.

  2. 137 hebben gestemd,maw,de voltallige vivaldidioten hebben quickie-stickie gesteund,ik had me daaraan wel verwacht,hij moet zijn kiesvee beschermen nu er nieuwe verkiezingen in het vooruitzicht liggen.De kernuitstap volgende week zal beslissend zijn,de strijd tussen tinnen en jlb

Plaats een reactie

Delen