Magdalena Andersson - Afbeelding: Shutterstock

Magdalena Andersson - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Magdalena Andersson krijgt tweede kans om premier te worden

Niels Geerinck

Andersson nam vorige week al na 7 uur ontslag, nadat de minderheidscoalitie die haar partij met de Groenen sloot werd opgeblazen. Vandaag stemt de Zweedse ‘Riksdag’ opnieuw over haar kandidatuur.

De Sociaaldemocrate Magdalena Andersson gaat voor een tweede poging om verkozen te raken als premier van Zweden. Ze overleefde vorige week maar nipt de stemming met één stem, maar legde na 7 uur al haar ambt neer nadat de Groene Partij uit de minderheidscoalitie stapte.

De aanleiding daartoe was het aannemen van een begrotingsvoorstel dat door de rechts-nationalistische ‘Zweden Democraten’, was geschreven .“We hebben geprobeerd om in de regering te zitten en om groen beleid te leveren, het is niet onze taak om een begroting te beheren die is onderhandeld door de Zweden Democraten,” zo zei Märta Stenevi, de partijleider van de Groene Partij.

Maandagochtend buigt de Riksdag zich opnieuw over de kandidatuur. Indien er geen meerderheid tegen stemt, wordt Andersson weer aangenomen als premier. Ook ditmaal zal ze een minderheidsregering leiden. Deze zal enkel en alleen bestaan uit haar eigen partij, de Sociaaldemocraten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

Plaats een reactie

Delen