Ter illustratie: Russisch-orthodoxe monniken (Shutterstock)

Ter illustratie: Russisch-orthodoxe monniken (Shutterstock)

Uncategorized

Monnik in Rusland neergestoken in kloostertuin

Sonja Dahlmans

Een Russisch-orthodoxe monnik van een klooster in Novomoskovsk is zaterdagavond meermaals gestoken. Hij liep verwondingen op aan zijn gezicht, keel en borstkas.

De monnik had juist de kerk verlaten waar hij de psalter voor de doden had gelezen. Rond middernacht hoorde hij een man om hulp roepen. De monnik opende de hekken van het klooster om te kijken wat hij mogelijk kon doen in de veronderstelling dat iemand zijn hulp nodig had. De onbekende trok zijn mes en stak meermalen in op vader Nektary. Hij raakte daarbij de priester zijn gezicht, hals en borstkas. Toen de priester op de grond neerviel, bleef de man op hem insteken.

De man vluchtte weg, maar de aanval was op camera vastgelegd. De politie kon de identiteit van de dader zo achterhalen. Het zou gaan om een 22-jarige inwoner van de stad. Hij wordt momenteel vastgehouden.

Het klooster laat weten dat de monnik niet in levensgevaar verkeert. Wel is hij nog altijd in het ziekenhuis voor behandeling van zijn verwondingen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

3 gedachten over “Monnik in Rusland neergestoken in kloostertuin”

Plaats een reactie

Delen