Zweeds parlement. Foto Shutterstock

Zweeds parlement. Foto Shutterstock

Uncategorized

Zweden voert niet-verplichte coronapas in

Wijnand Meeus

Zweden voert voor de eerste maal een coronapas in voor evenementen met meer dan 100 aanwezigen. Toch zal het niet verplicht zijn voor de organisatoren. Er zullen dan wel andere maatregelen getroffen moeten worden. Dat heeft de Zweedse regering woensdag bekendgemaakt.

“Het land is niet geïsoleerd van der rest van de wereld”, klinkt het bij Lena Hallengren, de minister van Volksgezondheid. De regering zit momenteel samen om te beslissen of de coronapas invoeren vanaf 16 of 18 jaar. De coronapas zal wel niet verplicht zijn voor de evenementen. Maar evenementen die ervoor kiezen om niet met het toegangsbewijs te werken, zullen wel verplicht worden om andere maatregelen te nemen. Momenteel zijn restaurants en bars nog vrijgesteld van de pas.

Zweden heeft eind september bijna alle coronamaatregelen opgeheven door de vlotte vaccinatiecampagne en de goede epidemiologische situatie. Op 1 november besloten de Zweden om volledig gevaccineerden niet meer te testen, ook al hebben ze symptomen. De regering komt echter nu wel terug op die beslissing.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen