Tanguy David (C8)

Tanguy David (C8)

Uncategorized

“Huisneger” en “Wallah, we zullen je onthoofden”, jonge zwarte Zemmour-aanhanger met de dood bedreigd

Carl Deconinck

Tanguy David, een jonge Franse student die Frans presidentskandidaat Éric Zemmour steunt en onder meer aanwezig was op diens bijeenkomst in Parijs, wordt overladen met racistische, haatdragende en intimiderende berichten. De jonge man ontvangt zelfs doodsbedreigingen. Het feit dat hij met zijn zwarte huidskleur een conservatieve kandidaat steunt, kan voor sommigen niet door de beugel.

Tanguy David steunt de campagne van de conservatieve Éric Zemmour al langer. David studeert rechten en is lokaal actief bij de mouvement Génération Z, de jongerenorganisatie van Éric Zemmour. Afgelopen weekend was hij duidelijk te zien op de achtergrond bij de allereerste campagnebijeenkomst van Reconquête, de nieuwe partij opgericht door Zemmour. Die zichtbaarheid komt hem nu duur te staan, want sindsdien wordt hij overspoeld door een golf van haat.

“Die gekke neger hier“, was het eerste bericht hierover dat op Twitter verscheen en daarna ging het riool helemaal open. De jonge rechtenstudent ervoer eerder al onbegrip, maar sinds 5 december werd het exponentieel erger. David plaatste die dag een bericht op Twitter, waar hij aangaf de man te zijn op het podium achter Zemmour.

De haatcampagne tegen mij wordt gewoon ontoelaatbaar en neemt ongeziene proporties aan“, verklaarde David aan Le Figaro. “Ik kreeg ontelbaar veel reacties op die tweet, waarvan heel wat berichten racistisch van aard waren of mij veroordeelden. Sinds gisteren heb ik er weer 3.000 bij. Ik had het zo erg niet verwacht, zeker niet dat ze me met de dood zouden bedreigen.” David wordt verder ook uitgemaakt voor “een slaaf”, “iemand die zich laat verkopen” en vooral het woord “huisneger” keert vaak terug. Mensen geven aan dat “zijn familie zich moet schamen voor hem” en een iemand zei zelfs “Wallah, we moeten je onthoofden“. Twee anderen geven aan “hem te zullen vinden.”

Opvallend, één van die berichten komt zelfs van Pierre Kanuty, lid van de nationale raad van de PS in Frankrijk. Dat socialistisch kopstuk schreef naar een andere gebruiker op Twitter dat “We hem moeten uitnodigen voor een etentje om hem dan te martelen.
Tanguy David werd maandagavond uitgenodigd op ‘Touche pas à mon poste’ om te getuigen over dit alles. Daar gaf hij aan ook klacht in te zullen dienen tegen mensen die hem bedreigen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

16 gedachten over ““Huisneger” en “Wallah, we zullen je onthoofden”, jonge zwarte Zemmour-aanhanger met de dood bedreigd”

  1. De woke Cultuur is echt een bedreiging voor onze samenleving – zij willen echt dat wij , denken ,handelen , eten , rijden, praten enz. enz.. hoe zij dit willen – en alles is daarbij toegelaten – Tevens vindt ik nog erger dat de Media , pers ,Tv het steeds aanmoedigen – ik noem dit Dictatuur

  2. Moet nu nog worden aangetoond dat zwarten even racistisch kunnen zijn als witten?
    De pest van poco’s en woke’s deint uit.
    De (a)sociale media, met inbegrip van de geschreven pers, werken die verspreiding nog in de hand.

  3. Hetzelfde doet zich in de USA voor met zwarte Republikeinen zoals Ben Carson, Larry Elder, Candace Owens en vele anderen.
    Het zijn diegenen die zogezegd tegen discriminatie strijden (democraten) die zelf continu het raciale thema bovenhalen om iemand te beoordelen.
    Links is niet voor ontvoogding maar houdt de gekleurde medemens liever afhankelijk van uitkeringen.

  4. Respect voor deze jongeman ! Heel deze situatie toont hoe vals het anti-racisme van links is. Mensen van vreemde origine worden slechts geduld in zoverre ze de linkse agenda dienen. Doet me denken aan “you ain’t really black if you vote Trump”

  5. De Franse Natiestaat is ten onder gegaan met het Vichyregime. Weinigen beseften het. De Gaulle probeerde Frankrijk nog te redden maar economisch had hij geen verhaal tegen de USA en de mondialisering. Koppel hierbij nog de EU bureaucratie en de cirkel is rond. December 2021. Kijk eens aan een jonge Franse Afrikaan integreert zich en wordt door zijn geradicaliseerde rasgenoten uitgespuwd in…jawel Frankrijk.

  6. Dit is het type bericht dat je niet zal vinden bij HLN, De Standaard, De Morgen of op de VRT, maar dat er wel uitgebreid aan bod zou komen zou indien Tanguy David een tegenstander zou zijn van Zemmour. Die énorme politieke bias, die gigantische partijdigheid bij de reguliere media, wat een uiterst efficiënte propaganda machine is me dat.

Plaats een reactie

Delen