Tanguy David (C8)

Tanguy David (C8)

Uncategorized

Jonge zwarte Zemmour-aanhanger: “Ik moest van school naar psycholoog omdat ik pro-Trump was”

Carl Deconinck

Tanguy David, de jonge Zemmour-aanhanger die de afgelopen week zwaar aangepakt werd, werd naar eigen zeggen op zijn middelbare school naar de psycholoog gestuurd omdat hij voormalig Amerikaans president Donald Trump steunde. David deelde de opvallende anekdote met Valeurs Actuelles.

David, die nu verwijten alshuisnegeren zelfs doodsbedreigingen ontvangt omdat hij Zemmour steunt, zegt het niet de eerste keer is dat de politieke linkerzijde hem op een onredelijke manier aanvalt. Toen hij in het middelbaar blijk gaf van zijn conservatieve overtuigingen, besloot de school om hem door te verwijzen naar de psycholoog.

Hij had namelijk te kennen gegeven dat hij voor toenmalig Amerikaans presidentskandidaat Donald Trump was. Ook voor een grondwetswijziging die Vladimir Poetin rond die periode doorvoerde kon hij begrip opbrengen, volgens David omdat 77,9 procent van de Russische bevolking die wijziging steunde. De school waar Tanguy David toen les volgde vond die standpunten volgens hem “verontrustend”. Daarom stuurde ze hem door naar de psycholoog. Het was immers “erg” dat iemand dergelijke, machiavellistische figuren zou steunen, zo meende men.

Het leek voor David dat hij zich precies had uitgesproken voor Hitler of de duivel. Hij stelt vast dat de politieke linkerzijde wel vaker de politieke tegenstand en dissidentie durft te psychologiseren. Dat vindt hij zeer gevaarlijk. Het is een methode die we eerder al zagen in de Sovjet-Unie, zo stelt hij vast. Hij betreurt naar eigen zeggen dat dergelijke communistische methoden vandaag toegepast worden in Frankrijk, tot op de schoolbanken toe.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

3 gedachten over “Jonge zwarte Zemmour-aanhanger: “Ik moest van school naar psycholoog omdat ik pro-Trump was””

  1. Het is eerder “verontrustend” dat een schooldirectie een leerling naar een psycholoog stuurt vanwege een politieke overtuiging. Wie durft nu nog ontkennen dat er op scholen en universiteiten aan politieke hersenspoeling van onze jeugd gedaan wordt??

Plaats een reactie

Delen