Tom Lenaerts en Bart De Pauw samen in 2017 (Belga)

Tom Lenaerts en Bart De Pauw samen in 2017 (Belga)

Justitie

Tom Lenaerts over Bart De Pauw: “Had nooit tot rechtszaak mogen komen”

Damien Segers

Programmamaker Tom Lenaerts, die jarenlang met Bart De Pauw samenwerkte, heeft zich uitgesproken over diens proces. In het praatprogramma ‘alleen Elvis blijft bestaan‘ met Thomas Vanderveken verklaarde hij onder andere dat het nooit tot een proces had mogen komen.

Tom Lenaerts heeft voor het eerst gereageerd rond het proces van zijn goede vriend Bart De Pauw, die midden oktober veroordeeld werd tot zes maand cel met uitstel. De Pauw zou verschillende vrouwen belaagd hebben door hen ongepaste en vaak seksueel getinte sms-berichten te sturen. Negen vrouwen stelden zich burgerlijke partij tegen hem, alsook het Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen. De burgerlijke partijen waren actrices of productiemedewerksters met wie hij samenwerkte als acteur of regisseur. 

Voor Tom Lenaerts kwam het nieuws van de klachten tegen Bart De Pauw aan “als een bom“. “Dat is iemand die je 15 of 20 jaar heel goed hebt gekend, dacht je toch. Als er dan zoiets gebeurt, kan je er alleen maar heel triestig van worden. Dat is tragisch. Een ander gevoel kan ik daar niet op plakken“, verklaart Lenaerts. Verder gaf Lenaerts toe dat hij het zeer moeilijk vindt om erover te praten. Hij wil namelijk vermijden dat zijn woorden verdraaid of misbruikt worden, wat volgens hem het geval was in de rechtszaal.

Vernedering

Lenaerts zei verder nog dat het nooit zo ver had mogen komen dat er een rechtszaak aangespannen werd. “Je vervalt in platitudes als je erover spreekt, maar dat had nooit tot een rechtszaak mogen komen. Iedereen die erbij betrokken is, is vernederd geweest de voorbije jaren“, aldus Lenaerts.

Bovendien verklaarde hij nog dat hij weinig positiefs in de rechtszaak ziet. Zo zou het volgens hem mogelijk zijn dat vrouwen nu nog banger zijn van machtsfiguren in de media door de openbaarheid van deze zaak. “Vier jaar lang alleen maar miserie, voor al die partijen. Wat een hel“, sloot hij af.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Damien Segers is masterstudent geneeskunde met een breed interessegebied. Zo focust hij zich naast gezondheid en wetenschap onder andere op politieke ontwikkelingen in Duitsland. 

5 gedachten over “Tom Lenaerts over Bart De Pauw: “Had nooit tot rechtszaak mogen komen””

  1. Het is moeilijk partij kiezen in deze tragedie die alle betrokkenen treft. Wordt ‘Me-Too’ overgoten met een wokesaus, dan geeft dit een explosief mengsel voor onze samenleving.
    Een complimentje door een man aan een vrouw? Verboten!
    Een man die een bloempje of pralines aan een vrouwelijke collega voor haar verjaardag aanbiedt? Verdacht, want met bijbedoelingen.
    Een man die zijn plaats op bus of tram aan een vrouw afstaat? Hoe durft hij!

  2. Nee, het had niet tot een proces mogen komen, om de simpele reden dat De Pauw niet op een ongepaste manier achter die vrouwen had mogen aanlopen. Zeker in de gegeven omstandigheden dat hij macht had over die vrouwen als werkgever, en dat hij gehuwd is en kinderen heeft.

  3. Pure platte politiek gestuurde uitspraak omwille van een mogelijks miljoenen kostende rechtszaak voor een afrekening van een politiek benoemde sjoemelende ex-VRT baas. Typisch voor België dat BDP veroordeeld wordt voor het versturen van geile sms’en, maar dat groepsverkrachters ervan af komen met het schrijven van een “opstel” over vrouwen. Welk vertrouwen in justitie bestaat er nog? Als je iets voor hebt kun je beter een OVLD partijkaart kopen en dat aan de rechter tonen…vrijspraak gegarandeerd of in het ergste geval een opstel schrijven.

Plaats een reactie

Delen