Commissie van Wijzen wil lerarenberoep fors hervormen: 38 urenweek en toelage voor lesgevers in probleemscholen

Dirk Van Damme. Photonews

Binnenland politiek

Van Quickenborne wil geen versoepelingen in de horeca

Simon Segers

Vicepremier Vincent Van Quickenborne (Open Vld) is geen voorstander van versoepelingen in de horeca bij het volgende Overlegcomité. Dat zei hij in De Zevende Dag op Eén.

Op 22 december is er een nieuw Overlegcomité. De horeca hoopt dat daar een aanpassing aan het sluitingsuur zal worden beslist. Nu moeten cafés en restaurants dicht om 23 uur, wat moeilijk te rijmen valt met het vieren van Nieuwjaar. Maar Van Quickenborne ziet dat niet gebeuren. “We moeten nu vooral stabiliteit hebben in ons land”, zei hij zondag. “We moeten teruggaan naar de periode waar deze regering stabiel heeft bestuurd. Op 22 december zeggen dat we overal moeten beginnen versoepelen, is niet wat we moeten doen in dit land.”

CST

Gevraagd of er ook tegen 31 december geen aanpassing moet komen, deed de Open Vld’er er het zwijgen toe. Van Quickenborne zei daarnaast dat het Covid Safe Ticket geen blijver is. Op het moment dat de pandemie overgaat in een endemie, vergelijkbaar met bijvoorbeeld de griep, moet het CST volgens hem weer verdwijnen

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

12 gedachten over “Van Quickenborne wil geen versoepelingen in de horeca”

  1. De ” crisistaksen ” waren ook geen blijvers . Waarom is jointie kwikkie zo bang van de horeca ? Omdat daar mensen onder mekaar wel een stevig hun gedacht zouden kunnen zeggen van de huidige knoeiende tyrannen ? Omdat daar het sociale weefsel in stand gehouden word zonder subsidies ? Want met onze gezondheid heeft dit circus niks meer te maken .

  2. Quickie heeft gesproken, de horeca in zijn thuisstad zal tevreden zijn.
    Als ze daar bij de volgende verkiezing blauw nog een kans geven zullen ze het zelf gezocht hebben, maar voor het zover is zal die gladde aal wel weer zijn rechts jasje hebben aangetrokken.

  3. Voor wie goed geluisterd heeft, wat Van Quickenborne nog gezegd heeft in ‘de zevende dag’ is dat politici ‘verkozenen des volks zijn’. Ik betwijfel of dat voor hem van toepassing is …

  4. De tijd dat de Liberalen nog zelotisch ijverden voor de billijke belangen behartiging der (kleine) zelfstandigen is inmiddels “voltooid verleden tijd”, zoals eens te meer aangetoond wordt. Uit de recentste peiling blijkt dat de notie “open” op hun partijnaam gekleefd,eigenlijk nog slechts op een kiertje “open” betekent. Door ons onbarmhartig electoraal vonnis van 2024 zal het een “gesloten” VLD worden !

  5. Wanneer gaan ze toch eindelijk een keer de waarheid vertellen.
    CST geen blijvertje, laat me niet lachen, het heeft een heel andere bedoeling, maar dat stukje zal van Van Quickenborne gemist hebben.
    Misschien moet hij zich ook aansluiten, bij het WEF, net zoals De Croo, dan weet ie tenminste, wat de echte bedoeling is.
    Het voorspelt allemaal weinig goeds, maar de massa, ziet de bui toch niet hangen, zelfs niet na 21 maanden Corona zwendel.
    Heel intriest !!!

Plaats een reactie

Delen