Trump maakt na 2,5 jaar comeback op X | PAL X

De politiefoto van Donald Trump. Twitter

Binnenland politiek

Barbara Pas (VB): “Angst voor gezichtsverlies houdt regering tegen om CST af te schaffen”

Simon Segers

Vlaams Belang-fractievoorzitter Barbara Pas heeft zich in de Kamer uitgesproken tegen het Covid Safe Ticket. Zij is van mening dat het CST een ineffectieve maatregel is om het aantal coronabesmettingen te beperken en bovendien juridisch en ethisch onverantwoord is.

“Het CST is van bij haar invoering, op grond van valse voorwendselen en foutieve informatie, een miskleun van jewelste geweest”, sprak de Vlaams Belang-politica. “Wetenschappers zijn het er hoe langer hoe meer over eens dat het in de stijd tegen het virus allerminst het beoogde resultaat heeft gebracht, maar daarentegen de besmettingen zelfs deed stijgen. Er is voor de beleidsmaker dan ook geen enkele reden om dit onding nog te behouden. Helaas houdt de angst voor gezichtsverlies hen tegen.”

Pas verwees naar Nederlands onderzoek dat concludeerde dat een coronapas met 2G- of 3G-beleid in tijden van omikron amper besmettingen voorkomt, omwille van de hoge besmettingsgraad van deze variant. “En de boostervaccins beschermen ook niet optimaal tegen besmetting tegen deze variant, wat de nutteloosheid van een CST verder aantoont. In andere landen, zoals het Verenigd Koninkrijk werd met het CST al komaf gemaakt”, aldus de fractievoorzitter.

In strijd met de grondwet

Het gebrek aan noodtoestand maakt het CST ook in strijd met de grondwet volgens Pas. “En daarnaast worden grondrechten zoals het recht van vereniging en vergadering zomaar met voeten getreden. Het zal voor eerste minister Alexander De Croo (Open Vld) en zijn kornuiten wellicht niet eenvoudig zijn om zovele burgers eerst maandenlang te discrimineren en de toegang tot restaurants en cinema’s te ontzeggen om vervolgens terug te komen op die maatregelen wegens gebrek aan enig resultaat. En nochtans is dat wat met de CST, die voor een verregaande polarisering in de samenleving heeft gezorgd, moet gebeuren, want als maatregelen niet werken moeten ze worden afgeschaft. Gezichtsverlies of niet”, besloot Pas.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

10 gedachten over “Barbara Pas (VB): “Angst voor gezichtsverlies houdt regering tegen om CST af te schaffen””

  1. Natuurlijk gaat het Viv-Aldi wanbeleid scharminkel nooit bekennen dat het met die CST-pas de vinger in het oog gestoken hebben tot aan hun oksel. CST is er immers enkel “voor de vitrine”…..

  2. Het cst- en coronacircus zal pas afgeschaft worden als de complete envelopkes-ronde achter de rug is, en iedere medeverantwoordelijke zijn buit binnenheeft. Voor de ene ligt de lat uiteraard hoger dan voor een andere, maar zo een buitenkans waar miljarden mee gemoeid zijn, kom je maar 1x in je leven tegen: pakken dus! Zit er al iemand vast voor de aankoop van de schadelijke mondkapjes bijvb? Of is die intussen al aan een ‘nieuwe uitdaging’ bezig? Ook nog even opletten dat er niet stoemelings door een expert nog een paar 100.000 vaccins voor de Mexicaanse griep besteld worden. Programma’s voor barometers zijn ook lucratief naar het schijnt. En ga zo maar verder…

Plaats een reactie

Delen