Bouchez: "Mij kan het echt niks schelen wat Conner Rousseau van mij of mijn ideeën vindt"

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. Photo News

Uncategorized

Bouchez: “Mij kan het echt niks schelen wat Conner Rousseau van mij of mijn ideeën vindt”

Anton Schelfaut

De traditionele Vlaamse partijen zijn ziek. Dat heeft MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez gezegd in een interview met Het Laatste Nieuws. “En wat doen ze? Ze wachten op een mirakel. Maar je moet ergens voor staan en ervoor gaan.”

Bouchez heeft naar eigen zeggen geen moeite met het compromis, “maar ik ga er wel alles aan doen om zo veel mogelijk binnen te halen”, benadrukt hij. “Dat was zo in het dossier rond kernenergie, in het debat over de hoofddoek, in de discussie over de voordeeltarieven voor het voetbal. Allemaal verloren gevechten, zogezegd. Volgens sommigen hing ik gewoon de emmerdeur uit om mij te profileren. Terwijl ik gewoon mijn job deed.”

“De Wetstraat is toch geen speelplaats voor kleine kinderen?”, hekelt hij. “Ik zit in de politiek om de standpunten van mijn partij te verdedigen, niet om vriendjes te maken. Mij kan het echt niks schelen wat Conner Rousseau van mij of mijn ideeën vindt. Ik ben daar alleen voor de burgers die mij vertrouwen geven. Maar als je het politieke nieuws volgt, lijkt het soms een soap als ‘Les Feux D’Amour’ of ‘Thuis’. A is boos op B, X heeft het uitgemaakt met Y… debiel, gewoon.”

“Rechts is goed”

Verder wijst Bouchez erop dat de MR altijd centrumrechts tot rechts is geweest. “Het enige wat ik doe, is die traditionele waarden iets luider verdedigen dan de voorbije jaren is gebeurd.”

“Ik ben ook graag rechts. Rechts is goed”, aldus Bouchez. “Ik begrijp niet waarom links nog altijd dat aura van morele en intellectuele superioriteit draagt, als je ziet hoeveel foute keuzes links heeft gemaakt. Hun gedachtegoed is ook helemaal niet rebels meer, het is hyperconformistisch. De echte rebellen vind je op rechts.”

De MR-voorzitter meent dat zijn partij het enige rechtse alternatief is in Wallonië. “Wij zijn noodzakelijk. Het is simpel, aan een linkse liberaal heb je in België evenveel als aan een winterjas in Dubai: helemaal niks.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

6 gedachten over “Bouchez: “Mij kan het echt niks schelen wat Conner Rousseau van mij of mijn ideeën vindt””

  1. In Vlaanderen zijn de trado’s inhoudelijk verworden tot een grote linkse brij.De MP mag dan al een imposant postuur hebben maar hij is het schoothondje van Alexander.Om het met de woorden van voormalig minister Lieten te zeggen is zijn regering opgetrokken uit gevoelloze karikaturen van teflon en beton!Persoonlijk zou ik beton vervangen door karton!!

  2. Hij mag toch iets minder luid van zijn toren blazen, want al de maatregelen waartegen hij hier zo fulmineert ZIJN GOEDGEKEURD DOOR EEN REGERING WAAR ZIJN PARTIJ DEEL VAN UITMAAKT! Huichelarij eerste klas dus van de man “die van Vlamingen houdt” maar geen 3 woorden van hun taal kent! En in wiens agenda punt nummer 1 is de grootste partij van Vlaanderen vernietigen! Dus deze valse slang mag zijn schijnheilige praatjes ergens anders gaan verkondigen, want ik trap daar niet in!

Plaats een reactie

Delen