‘De Roze Leeuw’ richt Vlaamse afdeling op: “Groot draagvlak in Vlaanderen”

De Roze Leeuw. Facebook

Uncategorized

Egbert Lachaert: “Door zo lang mee te besturen is Open Vld ingeslapen”

Anton Schelfaut

In een interview met De Morgen laat Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert zijn licht schijnen over de peilingen, waarin zijn partij slechts 11 procent haalt. “Door zo lang mee te besturen, meer dan twintig jaar, zijn we ingeslapen geraakt”, klinkt het.

Lachaert geeft toe dat de peilingen beter moeten. “Met 11 procent doen we onszelf als liberalen te kort. Na de laatste peiling heb ik een harde analyse gemaakt in het partijbestuur.”

Die analyse luidt dat Open Vld is ingeslapen door meer dan twintig jaar mee te besturen. “We zijn te veel gestopt met nadenken en te veel bezig geweest met besturen”, meent hij. “Op die manier hebben we ons, net als andere partijen, wat verloren in de waan van de dag. Het belang van de ‘relletjes’ is vandaag groter dan ooit. Dat vind ik spijtig. Dat is niet waarom ik in de politiek ben gestapt.”

Status quo

Lachaert maakt zich sterk dat de liberalen het status quo moeten bestrijden, “met radicale en vooruitstrevende ideeën”. “Het nieuwe boek van Mark Elchardus, dat is een aanval op het liberalisme! Daar moeten wij ons tegen afzetten. De ideologische scherpte moet er in 2022 opnieuw inkomen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

18 gedachten over “Egbert Lachaert: “Door zo lang mee te besturen is Open Vld ingeslapen””

  1. Open VLD heeft bewezen na al die jaren aan de macht te zijn wat ze waard zijn .Het is sinds Verhofstadt en Dewael alsmaar achteruit gegaan met hun puinhopen die ze gemaakt hebben om fier over te zijn .De macht het geld en de postjes .NIETS voor de burger .Jarenlang bluffen dat ze voor de zelfstandigen gingen zorgen voor een leefbaar pensioen .NIETS van gedaan .Een partij die kansen genoeg heeft gehad en stopt met een score van 1op 10 .Afgelopen leugenaars bedriegers en geldgraaiers krijgen geen kans meer.Het volk heeft het met jullie gehad en eveneens met de ganse Vivaldi roedel waar niemand voor gekozen heeft .De overwinning claimen samen met de Walen die wij moeten eten geven en stank voor dank krijgen .Als je niet voor jezelf kunt zorgen heb je een probleem.

  2. Hij verschuilt zijn eigen nefaste rol bij het creëren van Vivaldi door de malaise in zijn partij te wijten aan het lange meebesturen. Zo hoopt hij zelf buiten schot te kunnen blijven.

  3. Met Julie verraad aan de Vlaamse bevolking zijn Julie veel te ver gegaan als Julie eerste minister doorgaat en iedereen wil verplichten te vaxen is hij bij mij aan het verkeerde adres en zal nooit dat aanvaarden desnoods met geweld verdedig ik mijn lichaam daar beslis ik en ik alleen over Henry

  4. Nou nou, 20 jaar besturen ?
    Is het niet eerder omdat het liberalisme is vervangen door een appelblauwzeeGROENE bende ?
    Hoe noem je anders een Rutten die er fier op is 2 goede en veilige kerncentrales te sluiten en toegeeft dat ze al een tiental jaar met dat geheime (achterbakse?) plan bezig is ?

  5. Hoezo ingeslapen? Op gebied van frauderen zijn ze nog nooit zo actief geweest! En op gebied van nieuwe en strengere boetes uitvinden ook al niet! En 5x per week in de media komen om te vertellen hoe goed ze bezig zijn en vooral hoe slecht de andere partijen bezig zijn, dat is toch ook zeer actief zijn? En al de bochten die ze de laatste tijd al gemaakt hebben, dat kan iemand die ingeslapen is niet voor mekaar krijgen! Ik ben het wel met hem eens dat ze AL VEEL TE LANG mee regeren. Maar ook daar komt in 2024 een einde aan…

  6. Met heel die ONDEMOCRATISCHE V.L.D. hopelijk nu ONDER DE KIESDREMPEL!!! Als ik dat mag meemaken, dan ga ik ofwel naar Lourdes , of naar heilige Rita 😜 . Noem de verraders maar, Lachaert, DE Wael, Somers met zijn Kiwi Kiwi , onze beruchte premier, die zogenaamd niet chanteerbaar was, en heel het buitenland mee lacht , maar stilgehouden wordt door onze gesubsidieerde media ( zoals de brandstichtingen in Antwerpen en Brussel) Daar grijpt men niet in. Maar met een spandoek staan in Mechelen, krijgt men gevangenis, uitgesproken door een politiek benoemde rechter, iedereen weet zijn naam , zoals de rechter, bij Van Langenhove. Dat noemt onze premier, dan democratie!!! Heel die boel is hier zo corrupt tot op het bot 🤮🤮🤮

  7. Ongelooflijk , nadat vld met bedrog en leugens de Vivaldi regering heeft opgedrongen aan de Vlamingen en met groen onze welvaart in gevaar brengt door kernenergie af te schaffen , wil Lachaert zich profileren als beleidspartij . Een goede raad stop nu met Vivaldi of in 2024 haalt ge zelfs de kiesdrempel niet meer.

  8. Doe jij maar Henry met je perfecte onkwetsbaar lichaam! Het ga je wel! Maar ik zie geen substantieel verband met het onderwerp (Lafaert). Uw ‘afwijking’ ontneemt elke geloofwaardigheid aan je stelling. Is dat zo moeilijk om bij het onderwerp te blijven?

  9. En juist: die dogmatische kernuitstap lijkt me een regeringscrisis waard. Vlamingen wensen echt niet supplementair te betalen voor vervuilende energievoorziening waar bovendien Lukashenko de kraan kan van dichtdraaien naar eigen believen. Dat is of wordt de grootste historische blunder dat groen ons door de strot wil duwen. Maar dat blauw dergelijke waanzin blijft steunen is zonder meer misdadig, en dat zien de blauwe kiezers ook goed in! Onderschat uw achterban niet en wees voorbereid voor de afstraffing in 2024 (als het nog zo lang blijft duren).

Plaats een reactie

Delen