Engelse verpleegster leert tijdens cursus dat Bijbel 'racistisch' is

Amy Gallagher. YouTube

Uncategorized

Engelse verpleegster leert tijdens cursus dat Bijbel ‘racistisch’ is

Sonja Dahlmans

Amy Gallagher, een Engelse verpleegster uit Zuid-Londen, overweegt juridische stappen te ondernemen tegen haar werkgever. Gallagher werd tijdens een cursus van de Britse nationale gezondheidsdienst NHS naar eigen zeggen geconfronteerd met antichristelijke sentimenten. Zo zou de Bijbel racistisch genoemd zijn, omdat er woorden als ‘licht’ en ‘donker’ in gebruikt worden. Tijdens de online cursus zouden de studenten ook te horen hebben gekregen dat het christendom deel uitmaakte van de Europese onderdrukking van zwarte mensen.

Gallagher is werkzaam bij de Portman Clinic, een van de meest prestigieuze ziekenhuizen voor geestelijke gezondheidszorg in het Verenigd Koninkrijk. Tijdens een reeks online lessen zou haar verteld zijn dat witte mensen onbewust racistisch zijn. Ook zou het christendom een racistische religie zijn. Wegens de scherpe tegenstelling tussen ‘licht’ en ‘donker’ zou de Bijbel immers als racistisch beschouwd kunnen worden.

Toen Gallagher aan haar docent vroeg waarom het christendom in een negatief daglicht werd gesteld, luidde het antwoord dat deze religie verantwoordelijk is voor racisme, omdat deze Europees is. De conclusie van de cursus “Witheid: een probleem van onze tijd” was dat ‘witte’ mensen onbewust racistisch zijn. Deze cursus wordt online als volgt beschreven: “Deze presentatie is gebaseerd op de aanname dat witheid de wortel is van racisme. Een onderzoek naar het construct van witheid moet centraal staan in het zoeken naar een oplossing van deze destructieve dynamiek.”

Discriminatie

Gallagher meent dat zij als blanke, christelijke vrouw gediscrimineerd werd op basis van haar geloof en haar huidskleur. “Afgaand op mijn eigen ervaring is wat zij beschrijven als antiracisme juist racisme. Wat zij beschrijven als tolerantie is intolerantie tegen iedereen die anders denkt. Wanneer wij hier niet tegenin gaan, zullen dergelijke institutionele pesterijen alleen maar toenemen. Ik hoop dat mijn zaak zal bewijzen dat het onderwijzen van dergelijke discriminerende ideeën alsof zij feitelijkheden betreffen, in de gezondheidszorg en de universiteiten, verkeerd is.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

19 gedachten over “Engelse verpleegster leert tijdens cursus dat Bijbel ‘racistisch’ is”

  1. Die woke cultuur, da’s geen natuurverschijnsel. Die wordt hier heel bewust en met heel veel financiele ondersteuning uitgezaaid en ingeplant. En die komt beslist niet uit Rusland, Hongarije, China of Noord-Korea. Die wordt hier opgedrongen door een kleine groep oligarchen uit de USA. Met een wel doordacht plan.

  2. De politiek omarmt daar daders in Rotherham. De religie der vrede die er duizenden meisjes heeft misbruikt en erger, DAAR durven die wokie lafaards met geen woord over reppen. Spit them in the face!

  3. Die vrouw maakt geen schijn van kans tegen die wokers. Maar over de vrouwonvriendelijkheid van de koran wordt in alle talen gezwegen. De woke dames zullen aldus met veel enthousiasme een hoofdoek/boerka gaan dragen, hun werk opgeven, minimum 5 kinderen snel na elkaar krijgen, van de staat leven, hun kinderen opleiden zo jong mogelijk agenten neer te steken, en steeds aan de voeten van hun man gaan liggen naast zijn andere kweekvrouwen.

  4. “Op de dag dat sommige gezichten wit zullen worden en sommige gezichten zwart. Wat betreft degenen van wie het gezicht zwart wordt, er zal tegen hen worden gezegd: ‘Ben je ongelovig geworden na je geloof? Dus proef de straf vanwege wat je vroeger niet geloofde.’ Maar degenen wiens gezichten wit worden, zij zullen verblijven in de genade van Allah en zij zullen daarin voor altijd blijven.” Koran 3:106 en 3:107

  5. Het is een perfide gedachte maar het kan ook dat de linkse deugmensen met die
    woke-waanzin geweld willen uitlokken om zo een reden te hebben een
    een ‘soort’ dictatuur van de ‘juiste’ meningen te installeren. Vergeet ook niet dat er heel wat geld
    achter die woke-deugers zit.

  6. Élke religie die te vuur en te zwaard afgedwongen werd (en wordt) is in sé racistisch en begint bijna altijd met een superioriteitsgevoel van ‘gelovigen’ die hun grote verzinsels,liefst nog voorzien van een mannelijke God in hun stokoude boeken,door de strot van de ‘ongelovigen’ willen rammen,terwijl ze ondertussen de rijkdom en welvaart plunderen…..

  7. proficiat voor die verpleegster . Indien iedereen die zo over de woke terreur denkt , ook de moed heeft om er voor uit te komen , zal blijken dat dit de tyrannie is van een extreem kleine groep met extreem weinig argumenten .

  8. Ik vermoed dat ze eerder een patiënt is dan een verpleegster. Om dergelijke woke-onzin uit te kramen moet er toch iets mankeren in haar bovenkamer. Spijtig voor haar: de schade is te groot om ooit die bovenkamer nog te herstellen.

  9. Als het Christendom racistisch is, dan is de islam mega racistisch; lees hiervoor gewoon de koran die veel moslims nog letterlijk nemen. Als ik de redenering hoor van die docent, dan roept dat bij mij een sterke weerstand op ter verdediging van mijn eigen – volgens mij superieure – cultuur en ben ik bijna fier racistisch te zijn in zijn ogen!

  10. (1) Natuurlijk zitten daar zo’n mensen tussen. Idem bij de vroege Christenen en de vroege (?) Islam. Uitdagen en hopen te kunnen mobiliseren bij de tegenreactie, met als doel een monopolie te verkrijgen voor hun levensbeschouwing. Agitatoren zijn er altijd. Mensen met dezelfde levensbeschouwing sluiten aan wanneer dit laakbaar gedrag blijkt te werken. (2) Woke gedachtegoed wordt hevig gesubsidieerd met belastinggeld via een waaier aan NGO’s in het kader van diversiteitsblabla. Zonder subsidies is woke een randverschijnsel.

Plaats een reactie

Delen