(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Islamitische Staat doodt 6 mensen tijdens Kerst in Congo

Sonja Dahlmans

Tijdens een kerstviering in een restaurant in de Democratische Republiek Congo werden tenminste 6 personen gedood, inclusief kinderen, door een groep die gelieerd is aan Islamitische Staat. Veertien mensen zouden nog gewond geraakt zijn tijdens de aanslag. Volgens International Christian Concern zou het gaan om een aanslag van de Geallieerde Democratische Strijdmacht (ADF).

Een zelfmoordterrorist blies zichzelf op in een restaurant in de plaats Beni in de provincie Ituri. De man zou door veiligheidsmedewerkers gestopt zijn bij de ingang van het restaurant. Toen hij niet verder in het restaurant kon komen, blies de man zichzelf aan de ingang van de bar op.

De ADF heeft reeds meerdere aanslagen op christenen gepleegd in de provincie Ituri en in het noorden van Kivu. Volgens de Anglicaanse bisschop van Beni was het hotel speciaal doelwit van de terroristen, omdat bekend was dat velen daar aanwezig zouden zijn voor het vieren van Kerstmis.

Het aantal jihadistische aanslagen in het land groeit met de dag. Nog in oktober van dit jaar werden 30 mensen vermoord in de provincie Ituri. Ook deze aanslag zou zijn gepleegd door de ADF. Oeganda zond reeds eerder troepen naar de Democratische Republiek Congo in de strijd tegen het jihadistische geweld daar.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

3 gedachten over “Islamitische Staat doodt 6 mensen tijdens Kerst in Congo”

  1. Zou Belgie niet eerder troepen sturen naar de RDC in plaats van Mali. De opkomst van de Islaam is nog erger in Congo dan in Belgie. Ooit woonde ik in Zaire toen waren er geen moskees in de Bas Congo nu zijn er tot in de kleinste dorpen. Het westen laat begaan en geeft geld aan Hamas en C°, gaat voetbal spelen in Qatar allemaal organisaties die de IS finaciert.

Plaats een reactie

Delen