John de Mol (Foto Photonews)

John de Mol (Foto Photonews)

Uncategorized

Ophef rond reactie Nederlandse mediamagnaat John de Mol op schandaal The Voice of Holland

Maarten Sirre

Gisterenmiddag zond de NPO een reportage van het programma ‘BOOS’ uit. De desbetreffende uitzending was maar liefst 82 minuten lang en gaf een helder beeld van de seksuele misdragingen van vier personen, waaronder rapper Ali B en zanger Marco Borsato. In de reportage werden de onthullingen voorgelegd aan John de Mol. Vrouwelijke werknemers van zijn bedrijf Talpa Networks reageerden vol onbegrip.

In de uitzending van BOOS legde presentator Tim Hofman de verhalen van seksuele misdragingen rond het programma The Voice of Holland voor aan John de Mol, wiens bedrijf Talpa Networks tot 2019 verantwoordelijk was voor de productie van dit programma. De beschuldigingen zijn gericht aan juryleden Ali B en Marco Borsato, bandleider Jeroen Rietbergen en een nog onbekende regisseur. Tientallen vrouwen hebben tegen hen klacht ingediend. De Marokkaans-Nederlandse Ali B wordt zelfs beschuldigd van verkrachting.

De Mol liet weten het schokkend te vinden en “was er van in de war”. Hij deed daarop meerdere uitspraken met betrekking tot de aangeboden faciliteiten alsook over de gedragingen van zijn vrouwelijke werknemers. Zo zouden vrouwen een bepaalde “soort schaamte” kennen die hij niet begrijpt. Hij hoopt tevens dat vrouwen hiervan zullen leren en voortaan sneller aan de bel zullen trekken.

Misnoegde reactie werknemers

Als reactie op de uitspraken van De Mol hebben vrouwelijke werknemers van Talpa in het Algemeen Dagblad een paginagrote advertentie laten plaatsen met een boodschap voor hun baas. Volgens de medewerkers geven de uitspraken van John de Mol blijk van de nood aan een ‘cultuurverandering’ binnen het bedrijf. “Het gedrag van vrouwen is niet het probleem. En ook niet de oplossing.” staat er onder andere geschreven. Ook op sociale media laten tal van mensen zich negatief uit over John de Mol.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




4 gedachten over “Ophef rond reactie Nederlandse mediamagnaat John de Mol op schandaal The Voice of Holland”

  1. Hem wacht een zeer mooie Carrière bij de VVD, evenknie van Open Bld. Bij Open Bld maakt hij wel meer kans, bloedarmoede van dit partijtje is schrijnend. Maar volgende verkiezingen houd deze minipartij toch op te bestaan…

  2. Dat was een neutrale reactie, maar sinds dat “Me Too” gedoe zijn er blijkbaar ettelijke suffragettes opgedoken met artificieel extra verlengde tenen waarop vermeend intentioneel getrapt zou worden….

Plaats een reactie

Delen