(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

België belooft 5 miljoen euro voor wederopbouw noordoosten Nigeria

Sonja Dahlmans

De Belgische ambassadeur in Nigeria, Daniel Bertrand, liet dit weten tijdens een bezoek aan de directeur van de Noordoostelijke Ontwikkelingscommissie (NEDC). Volgens Bertrand zou dit passen in de pogingen van de Belgische regering om de situatie in het noordoosten van Nigeria en het leed van de inwoners aldaar te verbeteren.

“Wij staan niet onverschillig tegenover wat er gaande is in het noordoosten van Nigeria, speciaal op humanitair gebied, plaatsvindt en wij staan ter beschikking van de Nigeriaanse overheid. Ik denk dat het omgerekend om ongeveer vijf miljoen euro per jaar gaat. Wat betreft andere delen van het land waar wij mogelijkerwijs zouden kunnen helpen, dit hangt af van eventuele verzoeken van de Nigeriaanse overheid”, aldus Bertrand.

In antwoord daarop deed de directeur van de NEDC een oproep aan België om nog hulp te bieden op het vlak van onderwijs, landbouw en de ontwikkeling van sportieve evenementen. Teven verzocht Alkali hulp bij het doen terugkeren van mensen die binnenlands ontheemd zijn geraakt. “België, als lid van de Europese Unie, levert een van de grootste bijdragen voor noodhulp tijdens deze humanitaire crisis in het noordoosten van ons land,” gaf Alkali te kennen.

Het noordoosten van Nigeria wordt sinds lange tijd geteisterd door jihadistisch geweld van onder meer Boko Haram en de Islamitische Staat West Afrikaanse Provincie (ISWAP). Daarnaast zijn ook groepen van de Fulani herders betrokken bij geweld, plunderingen en ontvoeringen in het gebied.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

10 gedachten over “België belooft 5 miljoen euro voor wederopbouw noordoosten Nigeria”

  1. Wij zitten hier met een grote energiecrisis waar mensen hun facturen zien verdubbelen of zelfs meer. Mensen geraken hierdoor in de armoede en zeker voor alleenstaanden is dit niet te doen.
    Stel u al die alleenstaanden voor met een loon van 1600 Euro. Huur (700), Energie (400), Telecom (80), water (50). Dan heb je per maand nog minder dan 400 Euro over voor: verzekeringen, provinciebelasting, gemeentebelasting, eten&drinken, dokter, tandarts, mutualiteit, onderhoud wagen, benzine, kledij,…
    Als je hier dan hoort dat ze weer met met miljoenen gaan gooien om de ontwikkeling van sportieve evenementen te organiseren in corrupte landen, daar gaat uw haar toch echt van recht staan

  2. Aja natuurlijk, voor apenlanden hebben ze geld genoeg terwijl ze hun eigen bevolking laten stikken in torenhoge energieprijzen en het vertikken om de btw voor alle energie naar 6% te brengen. Men kan gerust een variabele procent invoeren zodat een bepaald verbruik aan 6% wordt belast en als men hier boven gaat men de btw optrekt.

  3. Dus moeten wij Belgen gaan betalen voor de onderlinge oorlog van de islaMIETJES? En voor ons kan er geen cent af. Dat ze hun moskeeën hier verkopen en de moslims het geld aan hun sektegenoten schenken maar ze laten ze zelf vallen, of vraag geld aan het rijke dubai of saudi arabië maar die geven ook niets om hun eigen sektegenoten, wat een schande.

  4. Wel ja, die mensen in Wallonië die nog steeds in een huis zonder verwarming of elektriciteit zitten kunnen gerust nog een jaar wachten. Die hebben die 5 miljoen niet nodig! Misschien die mensen nog een extra belastingbrief sturen om mee te helpen betalen aan die 5 miljoen? Dat hebben ze toch hun hele leven ook al gedaan?

Plaats een reactie

Delen