Blanke artieste mag van klimaatjongeren niet optreden door haar "racistische dreadlocks"

Ronja Maltzahn. Schermafbeelding (Instagram)

Uncategorized

Bouchez reageert op Russisch dreigement: “Waanzinnig om afhankelijk te zijn van gas”

Anton Schelfaut

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez heeft via Twitter gereageerd op het dreigement van voormalig Russisch president Dmitri Medvedev. Die laatste dreigde in een tweet met hoge aardgasprijzen voor Europeanen. “Wat is er nog nodig om te beseffen dat het waanzinnig is om afhankelijk te zijn van gas?”, vraagt Bouchez zich hardop af.

“Welkom in de nieuwe wereld waarin de Europeanen binnenkort 2.000 euro zullen betalen voor 1.000 kubieke meter aardgas!”, schrijft Medvedev op Twitter. De voormalige Russische premier onder president Vladimir Poetin reageert daarmee op de beslissing van Duitsland om het goedkeuringsproces van de nieuwe gaspijpleiding Nord Stream 2 voorlopig stop te zetten.

“Kerncentrales nu verlengen”

“Wat is er nog nodig om te beseffen dat het waanzinnig is om afhankelijk te zijn van gas?”, reageert Bouchez op de tweet van Medvedev. “Laten we de kerncentrales nu verlengen en aan een energiemix werken die onafhankelijkheid, klimaat en prijs vrijwaart.”

“En de groenen willen de kerncentrales sluiten… #onverantwoord #stemzeweg”, klinkt het bij N-VA-Kamerlid Theo Francken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

1 gedachte over “Bouchez reageert op Russisch dreigement: “Waanzinnig om afhankelijk te zijn van gas””

  1. Wat Medvedev op Twitter schreef was geen dreigement. Als de EU / Duitsland de Norstream 2 pijpleiding niet opstart, krijgen de Amerikanen vrij spel om hun schaliegas hier te komen verkopen aan drie tot vier keer de prijs van het huidig Russisch gas. Is het dat wat we willen ? Is dat in het belang van de Vlamingen ?

Plaats een reactie

Delen