Stéphane Roberti in Brussel © Didier Lebrun/Photo News

Stéphane Roberti in Brussel © Didier Lebrun/Photo News

Binnenland politiek

Ecolo-burgemeester Vorst weigert loon af te staan, ondanks een jaar lang afwezigheid

Maarten Sirre

Stéphane Roberti, burgemeester van het Brusselse Vorst namens Ecolo, dient zijn ontslag in. Hij was in 2018 verkozen tot burgemeester, maar was al sinds 2020 afwezig wegens een zogenaamde burn-out. Hij heeft zijn loon van 8.500 euro bruto echter nog steeds ontvangen. Dit ondanks dat hij er niks voor moest doen qua werk. Hij ging daarbovenop ook nog eens op de ziekenkas. Zo meldt Business AM.

Stéphane Roberti met Ecolo verdrong tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 de MR in de rijkere Brusselse gemeente Vorst. Hij werd er burgemeester, maar was sinds 2020 al afwezig. De genoemde verklaring hiervoor was een burn-out. Als gevolg van deze lange afwezigheid heeft Roberti dan maar ontslag genomen. De opvolgster is Mariam El Hamidine, die feitelijk al het werk aan het verrichten was.

Doorlopend loon én ziekenkas

Met het ontslag is de controverse echter nog niet voorbij. Roberti heeft namelijk, ondanks zijn meer dan een jaar durende afwezigheid, toch zijn loon blijven ontvangen. Naast die 8.500 euro bruto van zijn loon, beriep hij zich ook nog eens op de ziekenkas. Dit gegraai staat haaks op de manier waarop Ecolo zich in Brussel wenst te profileren, zijnde een “jong” en “verfrissend” alternatief voor de Mouvement Réformateur en Parti Socialiste.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




9 gedachten over “Ecolo-burgemeester Vorst weigert loon af te staan, ondanks een jaar lang afwezigheid”

  1. Zo zie je maar weer. De gewone man in de straat krijgt een aalmoes van de ziekenkas maar zo’n corrupte klootzakken pikken het geld langs alle kanten. Onmiddellijk alles afpakken en berechten.

  2. Groenen graaien gretig mee als ze de kans krijgen.
    Het is een kwaal waarvan geen enkele partij kan beweren er immuun tegen te zijn.
    Klare wetgeving kan dit stoppen maar een initiatief daartoe ligt dan weer bij partijen en zo is de kring weer gesloten.

Plaats een reactie

Delen