Belgisch minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen). Photonews

Belgisch minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen). Photonews

Uncategorized

Europese ministers van Energie vergaderen maandag over Russische gasinvoer

Van de redactie

Maandag komt in Brussel een bijzondere ministerraad samen met alle Europese ministers van Energie. Dat heeft Frankrijk, dat dit jaar het roterend voorzitterschap van de EU op zich neemt, zaterdag aangekondigd in een persbericht. Veel Europese landen zijn nog sterk van Rusland afhankelijk voor de invoer van gas.

Volgens het persbericht zal de bijzondere ministerraad om 15 uur samenkomen. Achteraf wordt een persconferentie georganiseerd met Barbara Pompili, Franse minister van Ecologische Transitie en Kadri Simpson, Europees commissaris van Energie.

Geen uitsluiting Swift

De Europese Unie heeft vrijdag haar sancties tegen Rusland aangescherpt. Rusland is echter nog niet uitgesloten van het internationaal bankensysteem Swift. Meerdere lidstaten, zoals Duitsland en Hongarije, remmen die beslissing af omdat ze nog steeds sterk afhankelijk zijn van Rusland voor hun gasvoorzieningen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




7 gedachten over “Europese ministers van Energie vergaderen maandag over Russische gasinvoer”

  1. Weer zo een theater over het gas .Beter dat ze braaf knikken en hun niet moeien met Poetin .Nu zit er ook al een van de Simpsons in met een titel van ik kan niet meer .Wat een klucht

  2. Of al die EU – ’toppen’ en de sancties wel zo verstandig zijn weet ik nog niet zo. Nadat eerder bekend werd dat de bemanning van het ISS-ruimtestation er niet meer door de Russen uitgehaald wordt, hetgeen een ‘Major Tom’ scenario zou veroorzaken, verneem ik nu dat één van de antwoorden van Poetin zal zijn: het te pletter laten slaan van het ISS op een doelwit in Europa. Dan is Brussel als zijnde de hoofdstad en zetel van de EU het eerste waar je aan moet denken. Het gevaarte weegt 500 ton, maar ik kan de snelheid en impact niet inschatten, maar dat de schade aanzienlijk zal zijn moge duidelijk zijn.

  3. tinne is afgestudeerd als Afrikaniste en zal ons naar Afrikaanse toestanden lei(ij)den. Nog te vermelden dat ze met haar man en advocatenkantoor voor Gazprom heeft gewerkt en dat dankzij russische invloed zij hier MINIster is geworden om zoveel mogelijk russisch gas te importeren. Dat is links ten voeten uit, 1 miljoen doden door corona, extreem links china, vele doden door de islam gesteund door extreem links, nu vele doden door extreem linkse putain en het Vlaams Belang word extreem genoemd?

  4. Na afloop van de bespreking gaf Tinne in het VRT-nieuws van 28 februari een sterk staaltje van desinformatie: volgens haar is kernenergie slechts goed voor 2pct van de energievoorziening in België, terwijl diverse bronnen melding maken van een aandeel van 50pct in de Belgische elektriciteitsproductie. Rusland zou thans 6pct van het Belgische gasverbruik voor zijn rekening nemen, maar hoeveel wordt dat na de opstart van de geplande gascentrales?

Plaats een reactie

Delen