Nancy Pelosi geeft uitleg bij het conflict in Oekraïne (YouTube)

Nancy Pelosi geeft uitleg bij het conflict in Oekraïne (YouTube)

Uncategorized

Gênant: Nancy Pelosi verwart Hongarije met Oekraïne

Carl Deconinck

Nancy Pelosi is de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden sinds 2019. Gisteren gaf ze een voordracht over de oorlog in Oekraïne, maar terwijl ze Poetin de mantel uitveegde, verwarde ze het land met Hongarije.

“Wanneer je kijkt naar de kaart en je ziet Hongarije, dan zie je hoe het omsingeld is”, zei Pelosi terwijl ze het had over de geografie van Oost-Europa en het gevaar dat Rusland vormt. De Democratische topvrouw bleek niet goed te snappen over wat ze het had, want het is natuurlijk niet Hongarije dat aangevallen wordt door Rusland, maar Oekraïne. Het land beheerst nochtans al enkele weken het nieuws.

Een tijdje later maakte ze bijna dezelfde fout. “Dus, het gaat over… waar gaat dit over? De mensen van Hong… euh… velen onder ons hebben Oekraïne bezocht en hebben gezien dat ze er van democratie houden.”

Lapsus krijgt amper aandacht

Republikeinen en conservatieven merken op dat de pers het filmpje nergens deelt en het gênante moment weinig ophef veroorzaakt. Nochtans staat de media altijd klaar om de kleinste verspreking van een Republikein uit te vergroten. Indien het Donald Trump was die de verspreking maakte, was er zelfs helemaal geen houden meer aan.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

10 gedachten over “Gênant: Nancy Pelosi verwart Hongarije met Oekraïne”

  1. Pelosi een kip zonder kop, maar dat hebben dumbocraten graag.
    Bill Clownton had er meerdere, net als Weinstein, Epstein en Cuomo. Prachtkerels volgens Bjorn Soenens die zelf een jonge kip huisvest.

  2. Van zulke bondgenoten moet je het hebben. De USA zijn nooit sterk geweest in geografie. Haar verspreking “Hong …” kon dus evengoed slaan op Hongkong. Veel verschil maakt het niet voor die pocowoko bende.

  3. Dat mens is al even seniel als die marionet die in het Witte Huis resideert!Als het gaat over de rijkdom die haar man en zijzelf dankzij voorkennis op de beurs hebben vergaard zal ze zich wel niet verspreken!

  4. Vraag aan 100 Amerikanen om Oekraïne en/of Hongarije op een kaart aan te duiden. Meer dan 50% zal een verkeerde plaats aanduiden.
    Tijdens een van mijn reizen in de USA, op een binnenlandse vlucht, zat ik naast een nette dame van blijkbaar betere komaf. Zij dacht dat België ergens aan de Zwarte Zee lag…. maar wist wel dat we een koning hadden ( of zoiets).

Plaats een reactie

Delen