Staatssecretaris Jacob Rees-Mogg. Foto Photo News

Staatssecretaris Jacob Rees-Mogg. Foto Photo News

Uncategorized

Johnson herschikt regering: Jacob Rees-Mogg aangesteld tot staatssecretaris voor Brexitkansen

Ward Van Meensel

De Britse premier Boris Johnson heeft oerconservatief Jacob Rees-Mogg aangesteld tot staatssecretaris voor Brexitkansen en Regeringsefficiëntie, zo schrijft de BBC. Volgens tegenstanders van de premier zou het gaan om een afleidingsmanoeuvre. Johnson zou zo proberen zijn partij weer op één lijn te krijgen na zijn veelbesproken lockdownfeestjes.

Boris Johnson heeft besloten drastische veranderingen door te brengen in zijn regering. Zo heeft hij de zeer conservatieve Jacob Rees-Mogg aangesteld als staatssecretaris voor Brexitkansen en Regeringsefficiëntie. Rees-Mogg heeft zich in het verleden steeds ingezet voor een harde brexit. Volgens bronnen binnen de regering wou Johnson Rees-Mogg al langer een belangrijke economische rol geven binnen zijn kabinet.

Partygate

Volgens tegenstanders van de Johnson-regering zouden de veranderingen binnen het kabinet er alleen zijn om aandacht weg te krijgen van “partygate”. De lockdownfeestjes in Downing Street 10, de woning van de premier, zorgen al langer voor problemen. Of de veranderingen binnen de regering de aandacht zullen verschuiven naar belangrijkere zaken, valt nog te zien.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen