In beeld: Oekraïners vernielen Russisch oorlogsschip in haven van Berdyansk

Schermafbeelding (Twitter)

Uncategorized

Lachaert hekelt conflict tussen N-VA en Open Vld: “Zo verliezen we nog meer aan Vlaams Belang”

Anton Schelfaut

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert hekelt in een interview met Het Laatste Nieuws het aanhoudende conflict tussen zijn partij en de N-VA. “Zolang N-VA zich zo opstelt ten opzichte van de Vlaamse liberalen is Vivaldi de enige mogelijke coalitie”, klink het.

N-VA-voorzitter Bart De Wever bood dit weekend opnieuw een wisselmeerderheid aan om de kernuitstap van tafel te vegen. “Als De Wever af en toe zijn telefoon zou pakken om met ons te bellen, zou ik dat nog au sérieux nemen”, zegt Lachaert daarover.

Het conflict tussen N-VA en Open Vld is volgens de liberale partijvoorzitter nefast voor de Vlaamse regering. “Op de Vlaamse regeringstafel liggen explosieve dossiers zoals de bouwstop en het stikstofdossier. Die zijn fundamenteel voor het investeringsklimaat in Vlaanderen, maar het is onmogelijk voor mij om dat met De Wever te bespreken”, aldus Lachaert. “Meyrem Almaci (Groen) en Jean-Marc Nollet (Ecolo) had ik vorige week wel aan de lijn en dat zorgt toch voor meer begrip en minder misverstanden.”

Strategisch conflict

Verder meent Lachaert dat de houding van De Wever strategisch is. “N-VA verliest veel kiezers aan Vlaams Belang en probeert ze bij ons en CD&V te recupereren”, besluit hij. “Ik heb niks tegen De Wever, maar we gaan dat toch eens moeten oplossen. Wie tussen N-VA en Open Vld twijfelt en ziet hoe wij met elkaar omgaan, krijgt weinig vertrouwen. Zo verliezen we nog meer aan het VB.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

27 gedachten over “Lachaert hekelt conflict tussen N-VA en Open Vld: “Zo verliezen we nog meer aan Vlaams Belang””

  1. Haha, het dun loopt door de broek van VLD en NVA. En terecht, want wie nu nog niet doorheeft dat zij, samen met Groen, gewoon volksbedriegers zijn is ziende blind! Je moet toch echt ongelooflijk dom zijn om voor die bende nog te stemmen.

  2. Als ge iemand een mes in de rug steekt , kunt ge toch niet verlangen dat diezelfde dan pootjes komt geven ? Als Vivaldi valt en de leugenaars weg zijn bij de liberalen is er een kleine kans dat De Wever terug wil praten .

  3. Heeft die ze wel alle vijf? ’t Is hij die de NVA een mes in de rug heeft gestoken. En dat De Wever gelijk had dat Boucher een ongeleid projectiel is heeft die paljas aan de lijve mogen ondervinden. Na Rutte dacht ik dat het niet erger meer kon met die voorzitters van de VLD maar het kan dus nog erger. Eerst zeggen dat een lijk (kernenergie) niet kan gereanimeerd worden en dan uw kar keren, wie houdt die voor onnozel in feite?

  4. Calimero als je onder de kiesdrempel zakt is dit hoofdzakelijk omdat je met veel begrip samen met linkse islamo-collabo’s en autoritaristen al failing forward misregeert sinds bijna 2 decenia en niet owv van de stoute rechtse nva die nog een schijn van principes heeft.

  5. Lol, het lijk van Lachaert is dus toch gereanimeerd.
    Vraag: wat met het animeermeisje van Alexandre LeCorniaud ?

    En misschien een nieuwe naam voor de liberalen: “Kanniemeermeisjes en jongens” ?

  6. Het voorstel van Lachaert aan N-VA in mensentaal: “laat ons de krachten bundelen om de kiezer te bedriegen”. Nochtans is de oplossing duidelijk: samen met het Duitse gewest een onafhankelijke democratische federale staat vormen of samen ten onder gaan met Wallonië en Bruxelles.

  7. Ondertussen verliest OVLD het liberalisme en haar geloofwaardigheid. Door hun belgicistische houding komt er federaal zo’n grote emmer WalloBrux-socialisme bij dat er niets liberaal meer overschiet. België stevent af op het grootste structurele tekort in Europa, de hoogste belastingen en de laatste participatiegraad van migranten op de arbeidsmarkt. Tel daarbij de onhoudbaar hoge jongerenwerkloosheid in Brussel annex de ontsporende multiculturaliteit. Zaken waar OVLD voor verantwoordelijk is. Niet NVA of VB.

  8. Lachebekje vergeet blijkbaar dat hij en niet BDW Vivaldi mogelijk heeft gemaakt. En nu maar staan janken dat Vivaldi II het enige alternatief zal zijn als BDW tegen hem niet wil spreken.
    Het lijkt wel een redenering uit de kleutertuin.

  9. Misschien komt het zelfbesef dat ze onbekwaam zijn en binnenkort geen jobke meer hebben. Maar pornoCroo gaat wel naar de vetbetaalde EU, wedden? En Lafaert, nu kazak draaien over de kernuitstap met de drogreden dat we afhankelijk zijn van Russisch gas, we nemen 4% gas af van Rusland, is die nu echt niet slimmer? Misschien vandaar dat ze veel stemmen verliezen.

  10. De eeuwige angst voor het VB dient enkel om het eigen falen op elk gebied te camoufleren , De Vivaldisten weten dat het cordon niet langer houdbaar is en dat aan hun graaien en verspilzucht een einde komt .Dat Lachaert intieme vrienden heeft bij de Gentse magistratuur heeft een Antwerpse satireblad weer eens mogen ondervinden (www.stcheldt.be ) Ze hebben er zelfs het koningshuis bij gesleurd om hun corrupte houding te een draai te geven ,Wie wil dergelijke figuren het land later leiden ? Ons kent ons en het ‘domme’ plebs mag verrekken !

  11. Indien lafbaert echt nog veel VLD kiezers en NVA kiezers naar het vlaams belang wil jagen , is hij echt goed bezig . Krijgt hij misschien onderhanbds wat toegestopt van T V G ?

  12. de vld regeert 23 jaar,met groenen,sossen en 4 jaar met de NVA ,.De NVA is eruit gestapt omdat ze bedrogen geweest zijn en lachebekje denkt echt dat de NVA-ers dit hem zullen vergeven,(met vergif ja).Ik vind dat het lang duurt vooraleer er opnieuw een peiling komt,.Zou er daar een reden voor zijn?

Plaats een reactie

Delen