Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert. Photonews

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert. Photonews

Uncategorized

Lachaert: “In het eerste jaar hebben Vlaams Belang en N-VA me erg hard aangepakt”

Van de redactie

In een interview met Het Nieuwsblad maakt Egbert Lachaert de balans op na twee jaar voorzitterschap bij Open Vld. “Met de moeilijke regeringsvorming, covid, en de affaire met Sihame El Kaouakibi waren het niet de gemakkelijkste jaren geweest”, aldus Lachaert. Ook de leugens van N-VA en Vlaams Belang zouden de advocaat niet geholpen hebben.

“Dit jaar wordt anders”, verzekert de optimistische Open Vld-voorzitter. Volgens Lachaert waren de afgelopen twee jaren als voorzitter van de liberale partij niet de gemakkelijkste. Specifiek hebben de moeilijke regeringsvorming, covid en de affaire met Sihame El Kaouakibi hem stressvolle werkdagen bezorgt.

Maar de rol als voorzitter is volgens Lachaert zelf op zijn lijf geschreven. “Het is alles waarvoor ze me gewaarschuwd hadden. Het feit dat je mee in de cockpit zit maakt het razend interessant.”

Grenzen aan Vrijheid van Meningsuiting

Verder in het interview heeft Lachaert het ook even over de twee oppositiepartijen Vlaams Belang en N-VA. “In het eerste jaar hebben Vlaams Belang en N-VA me erg hard aangepakt. En hoezeer je dat wil negeren, wanneer er leugens worden verspreid, bijvoorbeeld over de regeringsvorming, speelt je rechtvaardigheidsgevoel toch op”, zegt Lachaert die een bruggetje probeert te maken naar het Vrijheid van Meningsuiting-debat.

“Na een tijdje besef je dat het toch het beste is om er niet op in te gaan. Maar dat betekent niet dat we dit zomaar moeten laten gebeuren: onder het mom van vrije meningsuiting worden vaak ook mensen aangepakt die zich minder kunnen verdedigen dan een partijvoorzitter”, beweert Lachaert. “Er zijn grenzen aan en daar moeten we toch eens over nadenken.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




21 gedachten over “Lachaert: “In het eerste jaar hebben Vlaams Belang en N-VA me erg hard aangepakt””

  1. Liegbert de Lafaard zegt eigenlijk: gij (plebs) zult nazeggen wat ik te zeggen heb, gij (plebs) zult denken wat ik denk, gij (plebs)zult eten wat ik eet, …..Rot toch op valse liberaal!

  2. Het is een echte verzopen riool vld, laFaert die vele klachten indiende tegen ’t Scheld en verliest, beroepsgeheim heeft geschonden en nu nog kazak gaat draaien betreft de kernuitstap, wie gelooft zo iemand nog? NVA? Die massaal veel subsidies heeft gegeven aan el Kaouakibi en ze nu nog een jobke geeft als directrice citymarketing in Antwerpen en dan durft die nog zo liegen in het openbaar. Zowel nva, cvp en vld, het zijn allemaal tsjeven. Nogal wiedes dat de liberalen er binnenkort uit liggen, de Vlaamse wel te verstaan.

  3. Luister naar mijn woorden maar kijk niet naar mijn daden is blijkbaar uw motto. De Vlaming is niet meer zo naïef als Verhofstadt, uw grote leider, u deed uitschijnen, Mr Lachaert. Ook uw gesjoemel om u te onttrekken van een terecht aangespannen rechtszaak waarin u niet rechtsprincipes, zoals de privacy tussen client en advocaat die u zogezegd verdedigd, zelfs niet eens volgt, maken van u wat uw terechte bijnaam doet vermoeden; u moest er zelfs een rechter van overtuigen de Koning erbij te sleuren. Uw knipperlichtpolitiek inzake energiebeleid geeft uw bijnaam ook meer krediet dan uw echte naam. Met mensen zoals u zou ik persoonlijk nooit zelfs een overkomst, hoe die ook op papier zou bezegeld zijn, durven aangaan. We hebben recentelijk in Moskou en Kiev ook gezien wat een bepaald figuur zegt en wat hij uiteindelijk gedaan heeft, wel u zit bij mij in dezelfde schuif, deze met het logo “onbetrouwbaar” erop. Van uw voorgangster wisten we tenminste dat ze extreem links en op postjes uit was, u bent net hetzelfde maar u probeert rechts over te komen.

  4. Het voorzitterschap van O-V(?)LD is als een maatpak “op zijn lijf geschreven”, dus ook zijn draai van 180 graden.
    De “moeilijke regeringsvorming” heeft Lachaert aan zichzelf te danken, want de ‘dolkstoot’ in de rug van N-VA is geen legende.
    Lachaert probeert bij de publieke opinie zijn beschimmelde nougatbollen te slijten.

  5. Een boer als Liegbert Lafaerd moet toch weten dat je enkel oogst wat je zelf gezaaid hebt.
    En uit de filmkes over Liegbert zie je duidelijk dat hij zijn zaad kwistig rondstrooit…

  6. VLD?
    crypto-communisten en criminele volksverraders.
    hoax na hoax na oplichterij en nu de vrije meningsuiting bedreigen.
    Zielige trekpoppetjes in de handen van globalistische machtswellustelingen.

  7. Andere liberalen hebben Vlaams Belangers vergeleken met mestkevers en mentaal gehandicapten. Had Egbert dan verwacht dat Vlaams Belang nu zou staan applaudiseren? Zeker als je met een rechts programma verkozen wordt en dan een bocht van 180 graden maakt.

Plaats een reactie

Delen