ANTWERPEN, BELGIUM - NOVEMBER 30: Correcional case against Melikan Kucam prosecuted for humanitarian visa fraud. Allegedly paying to help people get humanitarian visas. These visas were issued as part of the rescue mission of Christians from the war zone in Syria. Kucam was one of the private individuals who, in consultation with the cabinet of former State Secretary for Asylum and Migration Theo Francken (N-VA), drew up the lists of candidates for such a humanitarian visa. Kucam, along with nine others, including his wife and son, is prosecuted for human trafficking, passive bribery and criminal organization..in Antwerpen, Belgium, 30/11/2020. ( Photo by Bert Van Den Broucke / Photonews

Uncategorized

Melikan Kucam schuldig bevonden aan uitkeringsfraude

Ward Van Meensel

Gewezen N-VA-mandataris Melikan Kucam is samen met zijn vrouw schuldig bevonden aan uitkeringsfraude, zo schrijft de Gazet van Antwerpen. De vrouw zou uitkeringen hebben gekregen voor een alleenstaande, terwijl zij bij haar man woonde. Kucam werd eerder schuldig bevonden aan het illegaal verkopen van visa aan vluchtelingen en mensensmokkel.

Voormalig N-VA gemeenteraadslid voor Mechelen, Melikan Kucam, is vandaag schuldig bevonden aan uitkeringsfraude. Hij en zijn vrouw Birsen Y. zouden op verschillende adressen gedomicilieerd hebben gestaan, maar toch samengewoond hebben. Hierdoor zou het koppel een gigantische hoeveelheid aan geld hebben verdiend. Het exacte bedrag zou zo’n 50.000 euro zijn. Het zou gaan om werkloosheidsuitkeringen, kindergeld en ziekte-uitkeringen.

De feiten waren al naar boven gekomen tijdens het initiële onderzoek naar de illegale verkoop van visa aan vluchtelingen in 2019. Hiervoor heeft Kucam in 2021 acht jaar cel gekregen. Het VUTG en en Vlaams Neutraal Ziekenfonds stelden zich burgerlijke partij tegen Kucam en zijn vrouw. Deze hebben respectievelijk 7.932,45 en 9.523,80 euro aan schadevergoeding gekregen.

Living apart together”

Volgens de advocaten van Kucam en zijn vrouw woonde het koppel helemaal niet samen. Ze zouden een latrelatie hebben gehad. Lat staat voor living apart together. Birsen Y. had op officiële documenten aangegeven dat ze alleenstaand was, en alleen woonde met haar vier kinderen. Toch is er genoeg bewijs om aan te tonen dat ze samen woonde met Kucam.

De rechter heeft uiteindelijk beoordeeld dat er wel degelijk fraude aan de gang was. Kucam en zijn vrouw krijgen elk een boete van in totaal 4.800 euro en een celstraf van zes maand met uitstel.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
7 gedachten over “Melikan Kucam schuldig bevonden aan uitkeringsfraude”

  1. Er wonen er zo in mijn buurt, rijden met patsersauto’s, breiden hun bezittingen almaar uit en worden netjes gerust gelaten. De ene inwoner van België is de andere niet, Zie je ook aan de subsidieslurpster die nog altijd aan het genieten is van haar gepimpte keuken.

  2. profiteurs moeten eruit,hoe kan een turk nu opkomen voor Vlaanderen,.NVA moet beter screenen en niet iedere allochtoon binnenpakken omdat het een allochtoon is,dit is woke,als NVA-er ben ik met dergelijk volk niet gelukkig.

Plaats een reactie

Delen