(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Organisator van ‘Vrijheidskonvooi’ opgepakt in Ottawa

Ward Van Meensel

Tamara Lich, één van de organisatoren van het Canadese ‘Vrijheidskonvooi’, is aangehouden door de Canadese politie, zo schrijft Fox News. Lich is degene die de GoFundMe voor het konvooi heeft gemaakt. Momenteel vindt er een golf aan arrestaties plaats in Ottawa.

Lich werd donderdag door de Canadese politie opgepakt in Ottawa. Zij is één van de organisatoren van het Canadese ‘Vrijheidskonvooi’. Eerder die dag is ook een andere organisator, Chris Barber, aangehouden.

De twee organisatoren zijn opgepakt tijdens een grote golf van arrestaties in de Canadese hoofdstad. de exacte hoeveelheid aangehouden manifestanten is nog onbekend. Dagny Pawlak, een medeorganisator van de protesten, noemde de arrestaties “absoluut ongegrond en een schande voor elke liberale democratie, hoewel geen verrassing“.

Noodtoestand

De arrestaties zijn er pas gekomen nadat de regering vorige maandag de noodtoestand had ingeroepen. Deze “Emergency Act” geeft de Canadese regering autoritaire macht inzake het gaan en staan van burgers.

Canadees premier Justin Trudeau zegt dat de arrestaties volledig rechtvaardig zijn. “Deze blokkades zijn illegaal, en als je nog steeds meedoet, is het nu tijd om naar huis te gaan. Dit gaat over het veilig houden van Canadezen, het beschermen van de banen van mensen en het herstellen van het vertrouwen in onze instellingen”, aldus de premier.

Lich zelf heeft op haar arrestatie gereageerd via een emotionele videoboodschap. De video in kwestie wordt gretig gedeeld via sociale media.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




6 gedachten over “Organisator van ‘Vrijheidskonvooi’ opgepakt in Ottawa”

  1. In autoritaire samenlevingen – en de links-liberale samenlevingen neigen daar vandaag de dag absoluut naartoe, is het normaal dat je opgesloten wordt na protest tegen het beleid. Dat heet blijkbaar ‘het herstellen van het vertrouwen in onze instellingen’.

Plaats een reactie

Delen