Premier De Croo: "De visie van Zemmour is het tegenovergestelde van mijn kijk op de maatschappij"

De Franse presidentskandidaat Eric Zemmour. Shutterstock (Frederic Legrand - COMEO)

Uncategorized

Premier De Croo: “De visie van Zemmour is het tegenovergestelde van mijn kijk op de maatschappij”

Anton Schelfaut

In een interview met de Franstalige krant La Libre heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) zich uitgesproken over de campagne van de Franse presidentskandidaat Éric Zemmour. “De conservatieve visie van Zemmour is het tegenovergestelde van de manier waarop ik de maatschappij bekijk”, aldus De Croo.

Volgens De Croo spenderen we te veel aandacht aan degenen die het hardste schreeuwen of het meeste choqueren. “Voor mij zijn de uitspraken van Éric Zemmour erg nostalgisch en zijn conservatieve visie is het tegenovergestelde van de manier waarop ik de maatschappij bekijk. Ik ben het helemaal niet met hem eens. Op alle gebieden hebben we een veel beter leven dan vroeger. De nostalgie van Zemmour overschat de moeilijkheden van onze tijd en onderschat de moeilijkheden van het verleden.”

Eerder liet ook MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez in een interview met dezelfde krant al zijn licht schijnen over de Franse presidentsverkiezingen. “Ik heb meer respect voor Zemmour dan voor Pécresse. Ik heb liever iemand van wie ik de ideeën bestrijd, maar die consequent is, dan iemand die afhankelijk van de peilingen steeds van mening verandert”, verklaarde hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

25 gedachten over “Premier De Croo: “De visie van Zemmour is het tegenovergestelde van mijn kijk op de maatschappij””

  1. De visie op de maatschappij van De Croo is ook het tegenovergestelde van de zeer grote meerderheid van de kiezers, gezien de grootte van mini-partijtje OVLD. En toch trekt hij zich er niets van aan. Ik denk dat Zemmour ook niet wakker ligt van de mening van Eerste Hoerenloper De Croo.

  2. Hij kan misschien zoals zijn voorganger Verhofstadt, ook nog enkele honderdduizenden migranten regulariseren en de Belgische nationaliteit geven, en maar hopen dat ze op zijn partij stemmen, want het zal nodig zijn. Misschien ook nog de rest van ons staatspatrimonium uitverkopen aan bodemprijzen en terug inhuren aan woekerprijzen. Hij is al even betrouwbaar als Verhofstadt, niet dus. Zijn uitspraken over Eric Zemmour hebben niet de minste inhoud, en tonen alleen zijn Verknechting voor E. Macron, en zijn enthousiasme voor een verdere omvolking van Frankrijk en Europa.

  3. Zemmour is een moedig en zeer gecultiveerd iemand. Hij heeft een uitstekende kennis van de geschiedenis, maar ook een langetermijnvisie en een grote liefde voor zijn volk. Allemaal zaken die niet kunnen gezegd worden van opportunist Decroo.

  4. Ik trek mij geen barst aan van wat er in Frankrijk gebeurt, maar Zemmour heeft tenminste een visie. Dat kan men moeilijk zeggen van een karakterloze lege zak zoals De Croo en zijn bende verraders van de ovld.

  5. De Croo negeert de oplopende staatsschuld, de stijgende inflatie, de hoge energiekosten en de ontsporende multiculturaliteit. We verarmen met de dag. Indien we niet snel op de rem duwen, worden we terug zo arm als vroeger.

  6. De Croo zou beter de burger zijn gedacht eens vragen maar dat durft hij niet .Zemmour is een man die luistert naar het volk de democratie.De Croo is voor de politiek en het volk kan de boom in .Hij zou beter de betekenis van het woord democratie eens opzoeken de zeikerd

  7. Misschien moet De Croo eens enkele Franse banlieus bezoeken om zich een eerlijk beeld te vormen van de problematiek, incognito, zonder beveiliging maar mét goed gepoetste brillenglazen. En en passant ook enkele wijken in eigen land. De man leeft in een bubbel, ver verwijderd van de realiteit van de (in zijn ogen minderwaardige) Jan-met-de-pet. Het zal hem allemaal worst wezen, enkel netwerken interesseert hem voor na 2024. Zie maar zijn voorgangers-tafelspringers in de EU en privésector. Eén pot nat.

  8. Typisch voor een vld’er met facistische trekjes. Alleen mijn beleid is het ware .We zullen het geweten hebben. Hij staat nog net niet te roepen: heil vivaldi en uiteraard ook mezelf.

  9. Als Bouchez zei « Ik heb liever iemand van wie ik de ideeën bestrijd, maar die consequent is, dan iemand die afhankelijk van de peilingen steeds van mening verandert” dan dacht hij wellicht aan Decroo en zijn trawanten.

  10. Ja, en we weten nu allemaal waar de visie van De Croo ons tot nu toe heeft gebracht! Eerst aan de deur gezet als partijleider vanwege onbekwaam, dan met veel achterbaks gesjoemel eerste minister geworden waarna hij België stilaan in de grootste chaos ooit duwt. En als beloning mag hij wanneer België totaal om zeep is zijn gereserveerd overbetaald plaatsje in het Europese walhalla gaan innemen. En hij leefde nog rijk en gelukkig. Op kosten van de steeds armer wordende Belgen, wel te verstaan!

  11. porno-sander heeft in feite niets te willen,met een partij die amper de kiesdrempel nog zal halen zou hij beter zijn wensen voor hem houden,wij wensen sander niet langer.Het was al zo in 2012 en hij strompelt nog altijd rond,leve E Zemmour

  12. Zemmour komt op voor een idee , voor een beschaving , voor een cultuur , voor een volk . Alexandrine komt enkel op voor zichzelf en zijn postjes . Dat is inderdaad een grote tegenstelling .

  13. Ja De Croo en zijn links clubje willen Europa uitverkopen aan de Moslims en andere gelukszoekers.Zemmour begrijpt wat de bevolking in het Westen wil, recht op sociale voordelen waarvoor zij bijgedragen hebben en niet voor iedereen die hier binnenkomt dank zij de Europese opengrenzen politiek,Geen bijdrage betaald dan ook geen sociale voordelen.

Plaats een reactie

Delen