Alexander De Croo (Open Vld). Photo News.

Alexander De Croo (Open Vld). Photo News.

Uncategorized

Premier De Croo roept landgenoten op om Oekraïne te verlaten: “Waarschuwingen zijn zeer verontrustend”

Van de redactie

Volgens de Verenigde Staten kan Rusland elk ogenblik beginnen met de invasie van Oekraïne, dit door middel van een luchtaanval. Nu andere landen in actie schieten voelt Buitenlandse Zaken zich nu ook verplicht om zijn advies voor reizende Belgen opnieuw aan te scherpen. “We vragen hen met aandrang het land te verlaten”, zegt premier Alexander De Croo (Open Vld) in VTM Nieuws. “De enige mensen die blijven, zijn degenen voor wie dat echt essentieel is.”

Verschillende landen, zoals de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, vroegen eerder al aan hun burgers om Oekraïne te verlaten, net als bijvoorbeeld Duitsland en Nederland. België lanceert nu ook deze oproep. Premier De Croo heeft bij VTM Nieuws landgenoten expliciet verzocht om Oekraïne te verlaten.

“We vragen hen met aandrang het land te verlaten. De enige mensen die blijven, zijn degenen voor wie dat echt essentieel is. Ook ons ambassadepersoneel blijft ter plaatse”. Voor de rest is er geen reden om daar te blijven, beklemtoont De Croo. “Het is veiliger om het land te verlaten. De waarschuwingen die we krijgen, zijn zeer verontrustend.” De premier zegt nog steeds te hopen dat het niet tot een oorlog moet komen. “Niemand zit te wachten op een oorlog op Europees grondgebied.”

Op de vraag of ook België na verloop van tijd troepen zal sturen richting Oekraïne, antwoordt De Croo dat ons land de “NAVO-redenering” zal volgen. “De eerste prioriteit is om de NAVO-landen te beschermen”, klinkt het. Volgens de premier is het daarnaast belangrijk om duidelijk te communiceren met Rusland en alles eraan te doen om een inval te vermijden, maar tegelijkertijd ook “de ruimte te geven voor diplomatiek overleg”

Wie Oekraïne niet kan verlaten, kan zich aanmelden bij het registratieplatform Travellers Online en contact opnemen met de Belgische ambassade in Kiev.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




2 gedachten over “Premier De Croo roept landgenoten op om Oekraïne te verlaten: “Waarschuwingen zijn zeer verontrustend””

  1. Wat een onzin. Klas Schwab leerling De Croo steunt het Amerikaanse oorlogsgestook. Rusland is helemaal niet van plan om Ukraine binnen te vallen. En de VS weet dat heel goed.

  2. Rusland kan zich niet de luxe permitteren dat te doen wegens de buitenlandse dollarrekeningen der maffia oligarchen die dan zouden kunnen geblokkeerd worden en de economische gevolgen voor de Russische economie. Gelukkig maar want een eventuele aanval zou de Beurs mogelijk doen crashen met repercussies op onze beleggingen bij de bank.

Plaats een reactie

Delen