Bondskanselier Olaf Scholz en president Joe Biden tijdens de persconferentie. Foto Photo News

Bondskanselier Olaf Scholz en president Joe Biden tijdens de persconferentie. Foto Photo News

Uncategorized

Trump verwijt Duitsland Russische afhankelijkheid

Ward Van Meensel

Voormalig Amerikaans president Donald Trump beschuldigt Duitsland ervan afhankelijk te zijn van Rusland, zo schrijft Het Laatste Nieuws. Volgens Trump zou dit zo zijn omwille van de Nord Stream 2 gaspijplijn. In Amerika is Trump niet de enige die twijfelt aan het nut van Duitsland in geval van een oorlog.

Donald Trump, gewezen president van Amerika, twijfelt of er op Duitsland gerekend kan worden in geval van een oorlog tussen Oekraïne en Rusland. Reden is de omstreden gaspijplijn tussen Rusland en Duitsland: Nord Stream 2. De voormalige president is van mening dat Duitsland de reden is dat de NAVO zou kunnen vallen. “Duitsland is echt een gijzelaar van Rusland. Dat is heel duidelijk”, aldus Trump tijdens een interview met Fox news.

Trump vs. Scholz

Ook had president Trump commentaar op kersvers bondskanselier van Duitsland, Olaf Scholz. De socialistische leider van Duitsland zou volgens Trump geen sterke houding hebben aangenomen tijdens de gezamenlijke persconferentie met president Joe Biden. Biden zou tijdens de persconferentie hebben gezegd dat een oorlog met Rusland een einde zou betekenen aan Nord Stream 2. Hierop gaf bondskanselier Scholz geen kik. Wel beloofde hij elke mogelijke sanctie tegen Rusland te steunen in geval van een conflict.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




1 gedachte over “Trump verwijt Duitsland Russische afhankelijkheid”

  1. Er is een voorgeschiedenis sinds 2005 met de ex-kanselier Schröder en na hem Merkel.
    Scholz zit met de gebakken peren en lijkt geen aanstalten te maken ‘gas te minderen’.

Plaats een reactie

Delen