Russische tanks (Shutterstock)

Russische tanks (Shutterstock)

Uncategorized

Wit-Rusland en Rusland houden gezamenlijke militaire manoeuvres

Ward Van Meensel

Rusland en buurland Wit-Rusland zullen van 10 tot 20 februari gezamenlijke militaire manoeuvres houden op Wit-Russische bodem, zo schrijft Het Laatste Nieuws. De westerse democratieën vrezen dat Rusland vanuit deze positie Oekraïne zou kunnen binnenvallen.

Vladimir Poetin’s Rusland en Aleksandr Loekasjenko’s Wit-Rusland zoeken toenadering tot elkaar. De twee leiders zijn tot een overeenkomst gekomen in verband met gezamenlijke militaire drills en oefeningen op Wit-Russisch grondgebied. De oefeningen zullen tijdens een periode van tien dagen plaatsvinden, met name van 10 tot 20 februari. Russisch minister van defensie Sergei Sjoigoe belooft transparantie aan de westerse wereld.

Oekraïnecrisis

Het westen ziet in de gezamenlijke oefeningen een groter gevaar. De banden tussen Rusland en de westerse wereld zijn al een tijdje gespannen dankzij de huidige militaire aanwezigheid van tienduizend Russische troepen aan de Oekraïense grens, en de uit de hand gelopen VN-Veiligheidsraad van maandag. Het Pentagon vreest dat Rusland de zuidelijke grens van Oekraïne makkelijk kan binnenvallen. Dat de Oekraïense hoofdstad Kiev maar 80 kilometer verwijderd ligt van de trainende Russische troepen, is volgens de Russen puur toeval: Moskou ontkent dat er een aanval op Oekraïne gepland staat.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




1 gedachte over “Wit-Rusland en Rusland houden gezamenlijke militaire manoeuvres”

Plaats een reactie

Delen