Amerikaanse president Joe Biden en Oekraïense president Volodemir Zelenski. Foto's Shutterstock

Amerikaanse president Joe Biden en Oekraïense president Volodemir Zelenski. Foto's Shutterstock

Uncategorized

Oekraïense president Zelenski bespreekt veiligheidssituatie met Biden

Van de redactie

De Oekraïense president Volodimir Zelenski zal in de loop van zondag nog bellen met zijn Amerikaanse collega Joe Biden over de crisis rond Oekraïne. Dit terwijl Moskou de druk op NAVO-bondgenoten en Kiev opdrijft.

“President Zelenski zal in de komende uren met de Amerikaanse president Joe Biden praten over de veiligheidssituatie en de diplomatieke inspanningen voor een de-escalatie”, klonk het bij presidentieel woordvoerder Sergej Nikiforov.

Het gesprek met Zelenski komt een dag nadat Biden de Russische president Vladimir Poetin tijdens een telefoongesprek waarschuwde dat de VS en zijn bondgenoten “vastberaden zullen reageren” mocht Poetin besluiten Oekraïne binnen te vallen.

Het is al de derde keer dit jaar dat beide presidenten elkaar bellen, de laatste keer verliep moeizaam na zogenaamde meningsverschillen in verband met het risico op een Russische aanval.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




4 gedachten over “Oekraïense president Zelenski bespreekt veiligheidssituatie met Biden”

  1. Het ziet er naar uit dat de Oekraïense president Volodimir Zelenski probeert een (kern)oorlog uit te lokken tussen Rusland, Amerika en Europa.
    Dit is een louter lokale kwestie tussen twee landen en waarvan Rusland Europa noch Amerika bedreigt.

  2. Een rare situatie : nu de Amerikanen zich in de achtertuin van Rusland komen moeien, vindt men Rusland intollerand. Toen in Kennedy’s presidentiële periode op Cuba wapens werden geinstalleerd, aarzelde de VSA niet om terecht, met de krachtigste middelen hun soevereiniteit te verdedigen. Omgekeerd mag dát blijkbaar niet.

  3. Hopelijk krijgt Biden een hartinfarct met dodelijke afloop .Ik kan deze man niets goed toewensen.Het is een klungelaar van een president waarvan de Amerikaanse burger nu al veel spijt heeft.Welke zot begint een oorlog tegen een militaire grootmacht zoals Rusland? Adolf Hitler was de laatste althans betreft een groot offensief.Met falikante afloop als gevolg.Indien het toch tot een militair conflict komt en er veel NAVO militairen en burgers zullen sneuvelen zal de presidint van China niet aarzelen om Taiwan aan te vallen.Dat zou Biden moeten beseffen en de rest van de NAVO bazen.

Plaats een reactie

Delen