Georges-Louis Bouchez & Meyrem Almaci (Photonews)

Georges-Louis Bouchez & Meyrem Almaci (Photonews)

Uncategorized

Bouchez en Almaci rollen over de straatstenen: “We houden best op met naar de voorspellingen van Almaci te luisteren”

Pieter Van Berkel

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez en Groen-voorzitter Meyrem Almaci, wiens partijen beiden deel uitmaken van de federale regering, ruziën over het al dan niet openhouden van vijf kerncentrales. “Op een gegeven moment moet je ophouden met om het even wat te vertellen“, zegt Bouchez.

Groen-voorzitter Meyrem Almaci reageerde woensdag in Villa Politica op het N-VA-voorstel om niet twee, maar vijf kerncentrales langer open te houden. Ook de Franstalige liberalen van MR zijn dat idee genegen.

“Totaal niet ernstig”, zei Almaci daarover. “In 2014 hebben de N-VA en de MR beslist om die vijf kerncentrales te sluiten. Dat is technisch niet haalbaar. Met welke miljarden, met welke veiligheidsrisico’s? Dus stop met de mensen een rad voor de ogen te draaien omwille van populistische redenen.”

“We houden best op met naar de voorspellingen van Meyrem Almaci en Groen te luisteren”

“We houden best op met naar de voorspellingen van Meyrem Almaci en Groen te luisteren”, zei Bouchez een dag later in hetzelfde programma. “Zij zijn in feite degenen die hebben gezegd dat het niet mogelijk is om de kerncentrales te verlengen. En vandaag zijn zij het die in een rapport zeggen dat we misschien twee centrales moeten uitbreiden. Op een gegeven moment moet je ophouden met om het even wat te vertellen. Dat is beledigend. Je moet een redenering hebben die coherent is.”

“Klasse is niet te koop”, reageerde Almaci daarop via Twitter. “En blijkbaar is ook het geheugen erg kort bij de MR. Haar premier en minister ijverden vurig voor het sluiten van alle nucleaire capaciteit en voor 9 (!) gascentrales. Helaas werd geen enkel scenario voorbereid. Deze regering kuist dat onder leiding van Groen op. #feit”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

11 gedachten over “Bouchez en Almaci rollen over de straatstenen: “We houden best op met naar de voorspellingen van Almaci te luisteren””

  1. De regering zou beter Groen opkuisen dan zijn ze van dit virus verlost .Met hun stemuitslag maken ze meer kabaal als andere partijen met dubbel zoveel stemmen .Wat een arrogantie hoe durven ze in de spiegel kijken en weten dat ze door het volk niet gewenst zijn

  2. Alhoewel ik van de francofone Bouchez niet veel moet hebben, hij vertikt het om Nederlands te leren niet tegenstaande hij ooit verklaarde in de zeverende, sorry zevende dag, dat hij in het vervolg in het Nederlands zou antwoorden (2019) hij in 2022 nog steeds in het Frans antwoordt op vragen van de slaafjes van de VRT die daar schijnbaar geen probleem mee hebben heeft hij wel gelijk als het over dat groene gespuis gaat.

  3. Ik kon maar niet begrijpen waarom de liberalen meegingen in het verhaal van Elia. Zoals iedereen weet is het verdienmodel van Elia zoveel mogelijk infrastructuur bouwen om zoveel mogelijk vast rendement op investeringen te verdienen. Kernenergie is constant, lees minder investeringen, minder inkomsten. Dat de groenen tegen het openhouden van alle kerncentrales is, is algemeen geweten en het siert hun dat ze tenminste “walk de talk” beogen, ook al is dit totaal irrationeel. Ik begreep maar niet de strategie van de liberalen. Die zouden volgens hun DNA normaal toch voor het openhouden van alle centrales zijn. Daarom ging ik eens kijken in de balansen van Elia. Wie is daar bestuurder? VERSNICK Geert, een vooraanstaande open VLD politicus met een bewogen parkoers…

Plaats een reactie

Delen