Tinne Van der Straeten (Photonews)

Tinne Van der Straeten (Photonews)

Uncategorized

Van der Straeten: “Nooit in regering gestapt met als doel kerncentrales te sluiten”

Pieter Van Berkel

Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) ontkent dat ze in de regering is gestapt “met als ultieme doel kerncentrales te sluiten”. Dat zegt ze in Terzake. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez, die al maanden het verzet tegen de kernuitstap aanvoert binnen de meerderheid, reageert scherp.

De groenen lijken onder druk van de geopolitieke situatie dan toch de bocht hebben gemaakt richting een levensduurverlenging van de kerncentrales. In Terzake ontkent minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) nu “dat ze in de regering is gestapt met als ultieme doel kerncentrales te sluiten”, hoewel de kernuitstap destijds een breekpunt was voor Groen en Ecolo om in de regering te stappen.

Tegelijkertijd zet Van der Straeten kernenergie opnieuw weg als gevaarlijk. “Omdat kernenergie gevaarlijk is en afval genereert waarvoor we nog honderden jaren lang een serieuze factuur voor moeten betalen, 41 miljard euro”, zegt de minister. “Daarom is kernenergie een energiebron die wij niet kunnen steunen. Dat klopt. Het is niet zo dat het het doel was om het allemaal te sluiten. Ik heb altijd gezegd dat het een middel was, maar geen doel op zich. Een middel om een versnelling te plaatsen naar meer hernieuwbare energie.”

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez, die al maanden het verzet tegen de kernuitstap aanvoert binnen de meerderheid, reageert scherp. “Over enkele dagen gaan Groen en Ecolo u vertellen dat het dankzij hen is dat we de kerncentrales verlengen. Jammer dat we geen elektriciteit kunnen maken van lef en onwaarheden, anders waren we al lang energie-autonoom geweest“, tweet Bouchez.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

17 gedachten over “Van der Straeten: “Nooit in regering gestapt met als doel kerncentrales te sluiten””

  1. Ze beginnen daar bij Groen nattigheid te voelen. Meer moet men daarachter niet zoeken. Als politiekers een bocht van 180° nemen is dat altijd electoraal gestuurd. Daarvoor wijken alle stellingnames en princiepen.

  2. Yeah right.
    Kronkelen als een slang.
    Graag een cordon tegen de enige partij die dat verdient; Groen van nijd.
    De onverdraagzame, fanatieke sekte van wereldverslechteraars.

  3. Van der Straeten is van de eerste leugen niet gebarsten ! De oorlog in Oekraïne komt haar goed uit om haar kar te keren. Hopelijk zijn we het tegen 2024 niet vergeten.

  4. De uitleg van extreem linkse van der straete is van hetzelfde allooi als ‘putain’, de anderen de schuld geven en zelf geen verantwoordelijkheid kunnen nemen. Liegen kunnen ze als de besten, de uitspraak van Bouchez daarentegen slaat nagels met koppen.

  5. Naast Verhofstadt en Laffaert hebben we nu een derde super liegebeest bij. En die komt niet rood van het liegen! Ze is al rood in de kern.
    Weg met dat liegebeest voor we helemaal onnozel worden van dat groen gif. Het is al welletjes geweest.

  6. Wat een afgang 🤭 weer voor Tinne, deze groteske leugen👺! Eerst dreigen met een regeringscrisis als de kerncentrales niet dicht gaan, en nu zeggen dat ze niet daarvoor in deze regering gestapt zijn? 🤣🤣🤣

Plaats een reactie

Delen