Meyrem Almaci (Bron: Photonews)

Binnenland politiek

Vertrek “klimaatvluchteling” Almaci beroert de gemoederen op Twitter

Redactie PAL

Groen-kopstuk Meyrem Almaci kondigde vandaag aan dat ze zou stoppen als voorzitster van de partij. Uiteraard zorgde dit nieuws voor heel wat politieke reacties, al hielden heel wat gewone burgers zich ook niet in. Wij verzamelden voor u enkele opmerkelijke tweets.

Allereerst vindt iemand dat Almaci haar verdiende loon krijgt. Zij was namelijk degene die een tijd geleden Kristof Calvo op een zijspoor zette tijdens de regeringsvorming. Nu is het haar beurt om een stap opzij te zetten.

Iemand anders vraagt zich dan weer af of Almaci nu als een klimaatvluchteling gezien kan worden, nu ze de groenen op een lastig moment in de steek laat.

Voor iemand anders kon de manier waarop Almaci met Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken omging niet door de beugel. Zij weigerde hem namelijk stelselmatig een hand te geven.

Kiesdrempel

Daarnaast zijn er ook mensen die denken dat de situatie waarin Groen zich momenteel bevindt een reden kan zijn voor het vertrek van Almaci. De partij lijkt namelijk in het slop te zitten, temeer omdat de kernuitstap er toch niet komt. Een slechte peiling die eraan zit te komen? Of zit Groen toch al met schrik voor de volgende verkiezingen?

Door nu te vertrekken zou Almaci tevens gezichtsverlies vermijden wanneer Groen het inderdaad slecht zou doen.

Iemand anders vindt het dan weer jammer dat Almaci nu vertrekt, omdat het de ondergang van Groen enkel zou versneld hebben als ze was gebleven.

Opvolger

Ten slotte zijn er ook al zorgen over wie Almaci zal moeten opvolgen. Deze persoon staat namelijk een hele klus te wachten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




11 gedachten over “Vertrek “klimaatvluchteling” Almaci beroert de gemoederen op Twitter”

  1. Wie niet zou weten wat “Groen lachen” zou betekenen, kijke eens aandachtig naar de bovenste foto. Eens temeer geldt : ” A picture tells more than a 100O words”

  2. Eerst Calvo dan Almaci nu de rest nog opgeruimd staat netjes . Weg met die dwarsliggende partij tegen het eigen volk .De landbedervers werken aan de ondergang van dit zwakke kleine landje .Groen de slechte kant uit

  3. Van Grieken geen hand willen geven, maar toch met Erdogan blijven dwepen. Zoveel geloofwaardigheid heeft groen, en vooral Almaci zichzelf aangemeten. Ze verlaat als eerste, zoals Capt Schettino van de Costa Concordia, het schip, de kiesdrempel was allang gepasseerd, het schip is al gezonken. Met iemand, die bij groen echt met het milieu inzit rekening houdend met wat mensen willen en kunnen aan het hoofd, maakt de partij misschien nog een kans. Hoe de partij zich de afgelopen jaren heeft geuit, verdient ze zelfs die kans niet.

  4. Het is niet de politiek, het zijn de personen.Ze toonden die nieuwe groene politiekers op een rijtje staand zoveel jaar geleden, je zou die naar de voedselbank hebben gestuurd. Als zulke mensen aan de macht komen en dus hun inkomen kunnen afdwingen via belastingen, weet je automatisch dat de energieprijzen stijgen, want alle dwangmaatregelen zijn energieafhankelijk. Het was erg gemakkelijk verdiend voor wat ze als persoon kunnen, de grootste baten/persoonlijke potentie-verhouding ahw, vandaar de negatieve reacties. Maar iedereen zou iets van de natuur moeten kennen en dat was vroeger ook zo.

  5. De tijd van Groen! is voorbij! Een partij zonder echte ideologische onderbouwing die het toch maar voor elkaar gekregen heeft om een cordon rond het Vlaams Belang te maken.Er zijn al genoeg politieke partijen.PVdA bv.Die hebben geen meerwaarde voor ons Vlaamse volk.Vlaanderen is altijd rechts geweest! Net als het huidige SP a of Vooruit!

  6. Pater VERSTEYLEN kan even rustig blijven liggen in zijn graf, bijna allen die zijn erfenis bezoedeld hebben zijn van het politieke toneel verdwenen. Spijtig voor Pater VERSTEYLEN is de partij van het toneel verdwenen, zijn idee was Anders Gaan Leven – AGALEV – maar ze hebben er groen van gemaakt en alles naar de knoppen geholpen. Nu nog de uitvinder van het cordon sanitaire en het is er mee gedaan.

Plaats een reactie

Delen