Tom Van Grieken (Photonews)

Tom Van Grieken (Photonews)

Binnenland politiek

Vlaams Belang houdt inzamelactie voor Oekraïne

Pieter Van Berkel

Het Vlaams Belang houdt een inzamelactie voor de oorlogsslachtoffers in Oekraïne en rijdt met een vrachtwagen met hulpgoederen naar de Pools-Oekraïense grens.

De vrachtwagen van het Vlaams Belang zal onder meer medicijnen, luiers, hygiënisch materiaal, dekens en andere basisproducten bevatten.

Het Oekraïense volk is een ongelofelijk moedig volk”, zegt partijvoorzitter Tom Van Grieken. “Maar terwijl bijna alle jonge mannen van dat volk nu aan het front staan, slaan de Oekraïense vrouwen en kinderen op de vlucht voor het geweld. We moeten hierin solidair zijn. Want dit gaat om een conflict in onze eigen regio. En wij gaan niet wachten op bevoegd staatssecretaris Sammy Mahdi. We gaan zélf naar Oekraïne en dit met dekens, medisch materiaal, luiers, voedsel, en andere spullen. Daarvoor willen we een warme oproep doen: wie levensmiddelen wil doneren, kan dat nu zaterdag doen tussen 10u00 en 16u00 in de Helststraat nummer 156 te Aartselaar. Daar vullen we onze vrachtwagen en die vertrekt volgende week naar de mensen in nood in Oekraïne.”

De partij roept mensen die geen spullen kunnen donderen op om een financiële gift te overwegen. De partij stort zelf ook 5.000 euro.

“Mijn ouders en ik zijn al sinds de jaren ’90 in de weer met de Oekraïne-Werkgroep vzw”, zegt Kamerlid Dominiek Sneppe. “Onze vzw heeft een stevig uitgebouwd netwerk met steunprojecten in Lviv, Brody, Tsjernichiv, Zalistyky, Strilky en Chervonograd. Nu gaat onze vzw echter focussen op hulp aan oorlogsslachtoffers. Wie daarin wil helpen kan dat, door een gift te doen op BE65 4700 5132 9996 met vermelding ‘hulp Oekraïne’. Elke cent zal naar het Oekraïense volk gaan.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

5 gedachten over “Vlaams Belang houdt inzamelactie voor Oekraïne”

  1. Vaarwel Vlaams Belang. NATO slippendragers. Het VB van Annemans, “proud member of the TLD” (Transatlantic Legislators’ Dialogue) een Klaus Schwab gelieerde organisatie.

Plaats een reactie

Delen