Gouverneur DeSantis: "Florida is de staat waar woke komt om te sterven"

Gouverneur Ron DeSantis van Florida (Bron: Shutterstock)

Uncategorized

Zogenaamde ‘Don’t Say Gay’-wet ingevoerd in Florida

Ward Van Meensel

In Florida is een wet ingevoerd waardoor seksueel onderwijs verboden is vanaf de kleuterklas tot de leeftijd van 9 jaar. Critici noemen de nieuwe wet ‘Don’t Say Gay’ en vrezen voor het mentaal welzijn van holebikinderen. Voorstanders van de wet zeggen kinderen enkel te willen beschermen tegen ‘genderhysterie’.

Republikeins senator Joe Harding heeft een wet ingevoerd waardoor seksueel onderwijs vanaf de kleuterklas tot de leeftijd van 9 jaar verboden is. Ook Ron DeSantis, de gouverneur van Florida, steunt de wet. “Hoeveel ouders willen dat hun kinderen transgenderisme of iets anders in de klas krijgen?”, vraagt DeSantis zich af. In de wet staat te lezen dat “openbare schooldistricten verboden worden om les te geven over seksuele geaardheid of genderidentiteit in de kleuterklas tot en met de derde klas, of op een manier die niet geschikt is voor de leeftijd of ontwikkelingsgeschikt voor studenten.”

Harding heeft de wet intussen verdedigd in de media.“De bedoeling van het wetsvoorstel is om ouders op de hoogte te houden en betrokken te houden bij wat er gaande is bij de opvoeding van hun kind”, aldus de senator. Ook zou de wet geen effect hebben op de inhoud van het curriculum van de kinderen. Dit omdat er sowieso geen seksuele opvoeding gegeven wordt voor deze leeftijden. Het enige verschil zou zijn dat leerkrachten geen holebikoppels meer kunnen gebruiken als voorbeelden in de klas.

“Gevaarlijk voor holebikinderen”

Volgens tegenstanders is de wet discriminerend en zou het mentaal welzijn van holebikinderen in gevaar zijn. “De wetgever van de staat Florida speelt een gevaarlijk politiek spel met de gezondheid en veiligheid van LGBTQ+-kinderen. Het bestaan van LGBTQ+-mensen in heel Florida staat niet ter discussie. We zijn trotse ouders, studenten en docenten, en LGBTQ+-mensen verdienen het om moedig te bestaan, net als iedereen”, aldus Cathryn Oakley, woordvoerster van de actiegroep Human Rights Campaign.

“Laten we duidelijk zijn: als de vage taal van dit wetsvoorstel wordt geïnterpreteerd op een manier die schade toebrengt aan een enkel kind, leraar of gezin, zullen we juridische stappen ondernemen tegen de staat Florida om deze onverdraagzame wetgeving aan te vechten”, aldus een woordvoerster van de actiegroep Equality Florida.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
10 gedachten over “Zogenaamde ‘Don’t Say Gay’-wet ingevoerd in Florida”

  1. Een gezonde en normale beslissing. Van mij mag de leeftijd zelfs opgetrokken worden naar twaalf ofzelfs zestien jaar. Het moet maar eens gedaan zijn om al die jeannetten en andere onzin te promoten.

  2. Mooie maatregel. De kinderen met rust laten door ze kind te laten zijn is de poco-wokies niet gegeven. Neen, kinderen moeten volgens dat tuig al meteen – en liefst al ‘ab ovo’ – met problemen van sommige volwassenen(?) worden geconfronteerd.

  3. De Santis buigt totaal niet voor het linkse schorremorrie en zet de waanzinnige en ondemocratische wokies op hun plaats. Zo moet het. Niet verdedigen of verontschuldigen maar gewoon keihard verder doen. Hoe meer de wokies steigeren hoe beter, de mensen met gezond verstand staan achter hem.

Plaats een reactie

Delen