Agatha Christie. Foto Twitter

Agatha Christie. Foto Twitter

Uncategorized

Dewinter en Wilders wagen nieuwe poging tot bezoek aan Molenbeek

Belga Press Agency

Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter en de Nederlandse PVV-leider Geert Wilders willen op vrijdag 13 mei een bezoek brengen aan het Brusselse Molenbeek. Het bezoek komt er volgens Dewinter naar aanleiding van de uitspraken van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau, die ook meteen wordt uitgenodigd om mee te gaan.

Dewinter en Wilders planden in 2017 al eens om een “islamsafari”, zoals ze het destijds noemden, te ondernemen in Molenbeek om er ter plaatse vast te stellen hoe de Brusselse gemeente getroffen werd door “islamisering en massamigratie”. Toenmalig burgemeester Françoise Schepmans (MR) verbood de actie echter. De initiatiefnemers stapten wel naar de Raad van State en die vernietigde uiteindelijk in 2021 het verbod.

“Vanwege de coronacrisis kwam de wandeling er sindsdien nog niet van, maar nu hebben we een nieuwe aanvraag ingediend voor 13 mei”, zegt Dewinter. “We willen een statement maken dat we geïslamiseerde plaatsen in ons land niet mogen prijsgeven. Maar het is geen betoging, we gaan de boel niet op stelten zetten en we roepen ook niemand op om met ons mee te gaan.”

Uitnodiging voor Rousseau

Het plan komt er volgens Dewinter naar aanleiding van het interview van Conner Rousseau met Humo. Daarin verklaarde de Vooruit-voorzitter onder meer dat hij zich “niet in België voelt” als hij door Molenbeek rijdt.

“Als zelfs Conner Rousseau tot dezelfde conclusies begint te komen die wij al lang maken”, stelt Dewinter. “Molenbeek staat inderdaad symbool voor alle gemeenten die volledig vervreemd en geïslamiseerd zijn en die we moeten ‘heroveren’.” Dewinter zegt Rousseau ook uit te nodigen om samen met hem en Wilders op pad te gaan.

https://redactie.palnws.be/2022/04/als-ik-door-molenbeek-rijd-voel-ik-me-niet-in-belgie-conner-rousseau-onder-vuur-na-humo-interview/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

3 gedachten over “Dewinter en Wilders wagen nieuwe poging tot bezoek aan Molenbeek”

  1. Mijn beste Filip en Geert. Wat denken jullie hiermede te zullen bereiken of te kunnen bewijzen? Het warm water in Molenbeek is allang uitgevonden en iedereen kent de situatie. Wat kunnen jullie nu nog meer doen dan de spanningen op te drijven? Stuur er eens PANO op af en zie welke lucht zij zullen bakken. Dan hebben jullie twee vliegen in één klap!

  2. Zo wel op de weg (dus ook op het voetpad), het spoor, de waterwegen als op zee wordt “kwaadwillige belemmering van het verkeer” gesanctioneerd door het Strafwetboek art 146. Dus indien onze beide helden zouden toegang geweigerd worden op het publiek domein te “Ruisseau du Moulin” kunnen ze zich daarop beroepen wanneer hun “wandeling” zou belet worden door politiek-correct geïndoctrineerde onverlaten.

Plaats een reactie

Delen